Pytam z ciekawości - na jakiej głębokości masz zakopane sączki?

Szambowóz

Collapse

X
- 

Generalnie, teoretycznie, zaleca się opróżnianie szczelnego szamba (nie mylić z przydomową oczyszczalnią ścieków) co ok. 10 dni, ponieważ przez okres dłuższy wytwarza się m.in. trujący metan.
 Konia z rzędem (albo z szambowozem ) temu, kto to w Polsce tak często robi... ) temu, kto to w Polsce tak często robi...
 Ja kiedyś miałem szambo (szczelne!) 10 m. sześć. i opróżniałem je co ok 3,5 tygodnia...

Jedno pytanie - ale co to ma w ogóle wspólnego z piwem???
 Oprócz tego, że współczynnik zapełniania szamba jest wprost proporcjonalny do współczynnika spożycia piwa   . .Comment
- 

Trawa rośnie pięknie bo dostaje dużo zwiąków azotu, ale pewnego dnia jak związki azotu przekroczą graniczne ilości to trawe szlag trafi i wszystko zżółknie, gdyż azot to popali. A to że system korzeniowy nie sięga do sączków to nic, bo działa podsiąk kapilarny i woda sobie "maszeruje" do góry. i wszystko zżółknie, gdyż azot to popali. A to że system korzeniowy nie sięga do sączków to nic, bo działa podsiąk kapilarny i woda sobie "maszeruje" do góry. To się powymądrzałem a temat rzeczywiście bardzo pasujący do typu forum To się powymądrzałem a temat rzeczywiście bardzo pasujący do typu forum Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
- 

Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
 ------------------------------------------------------------------
 Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
Related Topics

Collapse

- 

Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko . 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było... . 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...- 
							Channel: Czechy

- 

- 

Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą... Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...- 
							Channel: Belgia

- 

- 

Browar z Nowego Miasta Lubawskiego: Browar z Nowego Miasta Lubawskiego:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ejski-piwoteka

Ekstr. 20%
 Alk. 7,9%

Aromat - dużo karmelu, toffi. Dużo...- 
							Channel: Piwo - konkretnie

- 

- 

Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...

5 Photos . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...

5 Photos- 
							Channel: Identyfikacja

- 

- 

Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim. Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim.
 Lżejsza (ale nie lekka) pszenica - 11,5% ekstr, 4,9 % alk., 20 IBU uwarzona we współpracy/dedykowana zespołowi LaBrassBanda, który łączy bawarski folk oparty na instrumentach dętych z lekkim reggae, ska, itp. Czyli w zamierzeniu...- 
							Channel: Niemcy

- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment