Trudno jest wypoczywać w pracy spędzając ok. 10 -12 godzin w samochodzie w warszawskich korkach lub w sklepach wykładając piwo na półki i wykłucając się z kierownikiem o zamówienie .
Wiedz zatem, że to co robisz jest piękne! Wszyscy Piwosze, ci zrzeszeni na Forum i ci nieświadomi, są Ci wdzięczni!
Nie przejmuj się, Twoja praca jest potrzebna
Niestety (albo czasem stety), wakacyjne znajomości najczęściej kończą się wraz z wakacjami... Człowiek zostawia świeżo poznane piwko i wraca do oferty sklepiku osiedlowego.
Między 3 a 16 sierpnia będę razem z moją zythumową ładniejszą i mądrzejszą połową na Pojezierzu Drawskim (okolice jez. Siecino i Drawskiego). Jakby ktoś był to chętnie bym się spotkał.
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2002-07-18, 09:35.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Jeszcze tylko 19 dzionków i .....kierónek Dalmacja.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
nie udzielałem się jeszcze w tym temacie więc niniejszym to czynię: własnie wróciłem ze słonecznego Costa del Maresma (15 km od Barcelony) gdzie raczyłem się piwem w ptysiowej butelce ze sklepu a'la polska Biedronka o nazwie Lager a w drodze powrotnej zrobili nas w balona nie zatrzymując się w czechach na wolnocłówce tylko na stacji......zakupilem tylko 3 Gambrinusy a mialem jeszcze 20 sztuk zakupić....... ale jeszcze ponad miesiąc wakacji przede mną i może wybiore się na Słowacje.......
i jeszcze może ktoś z Was będzie w Augustowie lub w Białymstoku to chętnie spożyje z nim
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
Zatęskniwszy za ciepłymi klimatami przypomniałem sobie, że zostało mi do wyjaśnienia pochodzenia kilku piw, które wypiłem w Mostarze. "Shaman" uważałem za kontrakt, ale co do tej kwestii do dziś nie mam jasności gdzie jest warzone. Po kilku miesiącach przyjmuję, że jest tak...
Szukamy na lato jakiegoś fajnego miejsca nad jeziorem. Najlepiej w domku letniskowym. Musi być możliwe wędkowanie, pływanie no i możliwość zabrania psa ze sobą.
Tym razem chcemy zobaczyć jakieś inne strony polski, wiec szukamy czegoś w województwie: dolnośląskim, wielkopolskim,...
Comment