Tiiiaaa.... tylko, że ja zaczynam we Wrocku, a że tu juz mieszkam nie powiem ile lat, to knajpy mam wyeksplorowane
Maryhhh, nie przesadzaj, po prostu muszę iść na pierwsze zajęcia, coby rozpoznac ekipę. Przecie wiesz, że łatwiej w czymś tkwić od początku, niz się później wkręcać
Obejrzę potencjalnych kandydatów na towarzyszy do picia, tfu - do NAUKI, ma się rozumieć
Nie wiem dlaczego ale mi się zawsze trafiają tacy co to lubią wypić czy to dlatego, że siadam na ostatniej ławce? Czy dlatego, że nie lubię w garniturze chodzić? Pamiętam jak mnie po tym rozpoznawali na uczelni gdy nie przyszedłem na inaugurację w gajerze.
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
Zatęskniwszy za ciepłymi klimatami przypomniałem sobie, że zostało mi do wyjaśnienia pochodzenia kilku piw, które wypiłem w Mostarze. "Shaman" uważałem za kontrakt, ale co do tej kwestii do dziś nie mam jasności gdzie jest warzone. Po kilku miesiącach przyjmuję, że jest tak...
Szukamy na lato jakiegoś fajnego miejsca nad jeziorem. Najlepiej w domku letniskowym. Musi być możliwe wędkowanie, pływanie no i możliwość zabrania psa ze sobą.
Tym razem chcemy zobaczyć jakieś inne strony polski, wiec szukamy czegoś w województwie: dolnośląskim, wielkopolskim,...
Comment