Prawda jest taka, że jego Ukochna zabroniła mu pić piwa. Się dzisiaj wydało
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Może ćwiczy silną wolę?
Mój kolega kiedyś postanowił nie pić przez 40 dni.
Na imprezach cierpiał, ale wytrzymał.
Dodał jeszcze że dało mu to do myślenia i już nigdy się tak nie sfrajeruje
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Jednak okzało się, że piwa nie pije Sławek który jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki (znaczy opróżnienia kufla) zamienia się w znanego wszystkim Slavoya
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Całkiem ciekawe i pijalne piwo z Abdysz-Ata. Niestety poza Biszkekiem bardzo sporadycznie dostępne. A by zrobić zdjęcie piwka przy jurcie nad Song-kul to musiałem go zabrać za sobą w plecaku
Po drugiej strony jeziora, po przejściu mostu, w cieniu drzew mieści się klimatycznie , w starym spichlerzu, urządzona knajpka (generalnie jest to hotel). Lubię takie miejsca, drewno, zapach starych czasów, trochę folkloru, ławy, taras i odpoczynek od hałaśliwej promenady.
Piwa niestety...
Po raz kolejny przekonuje się, że życie potrafi nam czasami podsunąć znienacka naprawdę bardzo ciekawy temat, zarówno do rozważenia jak i do dyskusji. Nie jest to pierwszy raz kiedy tak się staje, dlatego postanowiłem uhonorować tę okoliczność nowym cyklem, w którym zamieszczał będę...
Jako że od czasu do czasu podróżuje natykam się na nowe piwka z nowymi etykietami.I tu pojawia się problem jak je odmoczyć. Oczywiście nie ma problemu jeśli się żyje w warunkach cywilizowanych np. w hotelu czy campingu albo ma się chociaż dostep do bieżącej wody. Ale jak to robić gdy...
Bylem na wycieczce browerowej w Wickwar no i cos wyhaczylem. Maly przydrozny browar, niestety byl zamkniety ale wiem w jakie dni i godziny sprzedaja piwo - trzeba bedzie sie kopnac jeszcze raz. Ponizszy nabytek ze sklepu niedaleko.
Station Porter, Wickwar Brewing Co.
Alk. 6.1%, butelka...
Comment