Przy piwie o Mundialu 2010
Collapse
X
-
I w ogóle nie kradną w hotelach
I Holendrzy nie lali się z Anglikami
Nic tak nie poprawia mi humoru jak infantylizm i klapki na oczach niektórych
I to jak sobie wybiórczo wybierają informacje aby tyliko "ich było na wierzchu" i ich racja była najichsza
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Mecz Francja - Urugwaj to była totalna kicha.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
O jaką znowu oprawę Ci chodzi?
(Chyba że po prostu nie miałeś się czego tym razem czepić, więc padło na ten temat...)Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
No widzisz , no zobaczyłeś
Trąbki dają jednak radę i zakazy są konsekwentnie przestrzegane.Szkoda ,że fonię trza wyłączyć, bo te buczenie jest jak na rykowisku i nie da obejrzeć meczu i do tego skutecznie zagłusza doping kibiców.
Angole strasznie jadą po Ich bramkarzu, a jak napastnik zmarnuje z 5 "setek"to wtedy jakoś szybko się zapomina.Od razu przypomina mi się Jojko , a ile miał udanych interwencji i uchronił zespół przed porażkami?
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
O race, o dymy, o typowe w Polsce puste sektory między kibicami różnych drużyn, o przeskakiwanie ogrodzeń, o ganianie się kibiców między sektorami, o plucie na psy, o zakapturzone łby, o transparenty nawołujące do miłości i pokoju, o bęcki wreszcie. O to wszystko co powoduje, że po najsłabszym nawet meczu, Pogoniarz z Zythumem mogą powiedzieć, że "przynajmniej kibicowsko było ciekawie".
A tak, jak jest w RPA, to dno kompletne. Trybuny pełne, a tam nuda panie, nuda. Faktycznie, na ch.. nam takie mistrzostwa.Comment
-
Nie przesadzajcie, na reprezentacji dawno nie było rzeczy, o których z Krzysiem piszecie.O race, o dymy, o typowe w Polsce puste sektory między kibicami różnych drużyn, o przeskakiwanie ogrodzeń, o ganianie się kibiców między sektorami, o plucie na psy, o zakapturzone łby, o transparenty nawołujące do miłości i pokoju, o bęcki wreszcie. O to wszystko co powoduje, że po najsłabszym nawet meczu, Pogoniarz z Zythumem mogą powiedzieć, że "przynajmniej kibicowsko było ciekawie".
A tak, jak jest w RPA, to dno kompletne. Trybuny pełne, a tam nuda panie, nuda. Faktycznie, na ch.. nam takie mistrzostwa.Comment
-
Ech, panowie, kłócicie się już z rozpędu, a te trąbki są straszne.
Bardzo fajny wczoraj mecz Anglików z Amerykanami, mógłby się odbyć na mistrzostwach Europy. Niesamowita walka momentami, zwłaszcza w tej sytuacji ze słupkiem po strzale Amerykanina widać było, ile czasem trzeba się naszarpać we współczesnej piłce, żeby stworzyć okazję.Comment
-
A mnie się wydaje, że gdyby nie "trąbiono" na temat tych trąbek od dłuższego czasu, to wcale by Wam nie przeszkadzały, a przynajmniej nie aż w takim stopniu.
Ja nie wyłączam fonii, jakoś mi to nie przeszkadza. Słyszę zarówno komentatora, jak i reakcje kibiców.
A wyobraź sobie w takim razie mieszkańców Afryki w czasie mundialu rozgrywanego w Europie, którzy wypowiadają się w mediach: "Ktoś tym palantom pozamyka mordy i porozdaje wreszcie trąbki? Idzie zwariować. Oni wiedzą na czym polega doping?". Taki jest ich sposób kibicowania i to jest fajne.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
A mi się Anglia - US&A średnio podobał. Jeszcze te zaniki sygnału rozstrajające były...
Najlepszy mecz do tej chwili moim zdaniem to Argentyna - Nigeria. A w drugiej rundzie bardzo mnie ciekawi postawa Korei - czy świetnym zgraniem, a bez wielkich gwiazd można coś zdziałać we współczesnym futbolu? Chyba tak. To byłaby podpowiedź dla naszych.Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2010-06-13, 11:28.Comment
-
Ale nasi nie mają talentu/ambicji/zgrania. Ponadto nie podejrzewałbym selekcjonera o umiejętność zgrania
Comment
-
IMO:
- najciekawszy mecz jak dotąd: Argentyna - Nigeria
- najnudniejszy mecz: Francja - Urugwaj
- najładniejsza bramka: pierwsza bramka turnieju (Tshabalala)
Typy na dzisiaj:
Algieria - Słowenia 0:2
Serbia - Ghana 1:1
Niemcy - Australia 0:1 (O! Jakżeż bym chciał!)
A z innej beczki - w nocy obejrzałem sobie mecz Ligi Światowej siatkarzy Holandia - Brazylia. Holendrzy pogonili Canarinos 3:0 na ich terenie. Mecz cudowny, wszystkie sety zakończone dwupunktową przewagą. Dzisiaj o północy rewanż.
Naszym udało się po raz drugi ograć Argentynę, tym razem w tajbreku.
Natomiast w grupie C Egipcjanie o krok od sprawienia niespodzianki - dopiero w piątym secie przegrali z Ruskimi.
W ogóle sportowy łykęd. Pomiędzy drugim a trzecim meczem Mundialu przełączamy na Polsat i kibicujemy Kubicy (albo kubicujemy Kibicy, już mi się myli). No i jeszcze zaległe mecze żużlowe...Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
A o którą Koreę Ci chodzi? Bo jeśli o Południową to pomimo wygranej z Grecją będzie ciężko im przeskoczyć Nigerię, o Argentynie nie wspominając.A mi się Anglia - US&A średnio podobał. Jeszcze te zaniki sygnału rozstrajające były...
Najlepszy mecz do tej chwili moim zdaniem to Argentyna - Nigeria. A w drugiej rundzie bardzo mnie ciekawi postawa Korei - czy świetnym zgraniem, a bez wielkich gwiazd można coś zdziałać we współczesnym futbolu? Chyba tak. To byłaby podpowiedź dla naszych.
Jeśli masz na myśli Koreę Północną, ci mają szansę przegrać wszystkie mecze w grupie. Obawiam się, że wiele nie zdziałają.Comment