Najprostrzym sposobem na kaca jest po prostu do niego nie dopuszczac - ale madre nie? A tak powaznie to nie ma jak sie wyspac, zjesc cieple tluste sniadanie, a jesli boli glowa, zazyc tabletke Migrene Excedrin (u nas nie ma - dostrepny w usa - konieczna pomoc kogos kto tam bywa, dobrze i szybko dziala, ale sklad zabojczy - 50% kofeina, a drugie pol to tez cos mocnego, ale juz nie pamietam co).
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
syndrom dnia drugiego najprosciej usunac duuuza iloscia witaminy c (zaleznie od wagi ciala) i duuuuza iloscia plynu (ok 2 litrow - no moze nie od razu) z zawartoscia witamin i soli mineralnych.
tyle podejscia "naukowego"
na mnie dziala aspiryna bayera w trakcie przed i po
dawki: 2 tabletki przed, 2 w trakcie, 2 po... i 2 rano, po stwirdzeniu objawow.
dziala za kazdym razem, nawet po ciezkich "bojach" wlacznie z mixem: piwo + wodka + wino w dowolnej ilosci i kolejnosci!
Marusia napisał(a) Mały, uważaj lepiej, bo taką ilością aspiryny to dopiero można się zatruć
A jeśli to są dawki po 0,3, a nie 0,5... Ja stosuję wszystkie metody Malego, z tym, ze Polopirynę 0,5 biorę tylko zaraz PO. Ale kac po piwie to żaden kac.
A do mnie najbardziej przemawia lansowana przez Starego Kocura kackupa. Naturalne, zero chemii.
Człowiek tak się rozwydrzył w toku ewolucji, że chciałby mieć wszystko, co dobre i za jednym zamachem pozbyć się tego, co złe. A ja sobie mówię - zachlałeś, to cierp! następnym razem da ci to może do myślenia. Jak mam kaca, to go znoszę, bo na niego zasłużyłem. Proste. I do tego takie chrześcijańskie.
"moja" metoda jest stosowana w srodowisku lekarzy (ktorzy cierpia na kaca dosc czesto) i poparta podobno jakimis naukowymi argumentami.
mysle, ze kto nie sprawdzi na sobie to sie nie dowie czy to dziala, czy nie...
wobec tego zycze wszystkim duzo okazji do nabycia kaca i jak najbardziej lagodnego przebiegu tej "choroby"
maly113 napisał(a) p.s. zalena - cierpienie i piwo nie ida w parze!
W parze może nie, ale jedno (to pierwsze) dwa kroki za drugim.
niech piwo będzie z wami
Od kilku dni mam w pokoju kilkanaście butelek piwa, plus portera w lodówce, do tego dzisiaj dokupiłem jeszcze dwa piwka - i od tych kilku dni nie wziąłem ani łyka z całego tego bogactwa! To się nazywa siła woli...
Ale jutro meczyk u Zythumów, więc pewnie w piątek napiszę coś nowego w tym temacie.
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2002-11-13, 23:55.
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
Ten BrewPub nie był oznaczony na wyszukanej w sieci mapie browarów Islandii.Niemniej coś nam podpowiadało, że miejscowość, która ma w nazwie "pivo" musi posiadać browar. Tym tropem trafiliśmy do Faktor Brewery w Djúpivogur - miasteczku liczącym około pół tysiąca mieszkańców, położonym...
Założony 20 lat temu browar restauracyjny "Zum Alten Dessauer" znajduje się w samym centrum siermiężnego, NRD-owskiego miasta Dessau.
Z dworca kolejowego można podjechać 2 przystanki tramwajem, lub dojść 1 km pieszo.
Obiekt co prawda znajduje się w ścisłym centrum,...
Comment