Ale które z nich jest niby robione w Polsce?
Wkładka
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Horažďovice to historyczne miasteczko w Czechach, położone około 17 km na północny zachód od Strakonic. Prawdopodobnie założone w X wieku jako osada poszukiwaczy złota
. Na rynku góruje ładny kościół, równie ładne kamienice, ale i wszechobecna betonoza, szkoda, bo cienia i...
-
Channel: Czechy
-
-
czyli koźlak z syropem klonowym.
Ekstr. 16%
Alk. 7%
Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Najdalej na północ położna stolica - Rejkiawik, skrywa jedną z perełek islandzkiego piwowarstwa - mikrobrowar Malbygg.
Malbygg Taproom - Brewery Bar and Beer Shop to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić - nie tylko biorąc pod uwagę fakt, że w zwykłych sklepach można się uraczyć...-
Channel: Islandia
2024-09-26, 19:28 -
-
Seria "Party Starter" dla Żabki, o której w rozmowie z Kopyrem gdzieś tak z rok temu wspominał Zwierzyna nieco się rozrosła przez ten czas. Były już NZ Pale Ale, West Coast IPA, Session IPA, West Coast APA, Hazy APA oraz East Coast IPA (może coś mi jeszcze umknęło). No i trafiło...-
2024-07-07, 11:32 -
-
Piwo do nabycia w Dino. Cena 2,99zł za puszkę. Alkohol 5%, kod LG, pełen skład podany: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Barwa złota, piana niezła, gęsta. Lacing dobry, kufel oblepiony. Zapach kartonowo-słodowy. Smak słodowo-goryczkowy. Całkiem niezłe....-
2024-01-08, 13:30 -
- Loading...
- Koniec listy.
, jak po nalaniu G. mu coś w puszce zagrzechotało... Miałem mu powiedzieć, że to jajko-niespodzianka, ale się jakoś powstrzymałem
Comment