Cydr

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • waclaw67
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 488

    #1

    Cydr

    Chyba jeszcze takiego tematu nie było.
    Czy ktoś z Kolegów ma doświadczenia z produkcją cydru i mógłby przekazać przepisy do jego wykonania.
    Niby nie filozofia,ale dobrze jest poznać zdanie kogoś kto już taki cydr produkował.
    Z góry dzięki.
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Trochę tu jest http://browar.biz/forum/showthread.p...ighlight=cydru

    Comment

    • waclaw67
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.06
      • 488

      #3
      Szukałem tego tematu z cydrem,ale do niego nie dotarłem.
      leona .Wielkie dzięki za naprowadzenie.
      W.

      Comment

      • mariolko
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.08
        • 6

        #4
        Mój chłopak robi cydr sam w domu. Już za pierwszym razem wyszedł mu mega dobry, teraz trochę eksperymentuje i dodaje do soku z jabłek np. mięty. Wiecie co jeszcze można dodać?
        Bo wszechświat zawsze pomaga nam spełniać marzenia.

        Comment

        • Pankracy
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2007.10
          • 2844

          #5
          Cydr można zrobić także z gruszek. Wtedy jest to gruszecznik.
          Jeżeli chce się eksperymentować z jabłecznikiem można zastąpić np. część jabłek gruszkami (80 % - jabłka, 20 % - gruszki). Są także wariacje z różnymi owocami (maliny, jeżyny itd.).

          Comment

          • mariolko
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2014.08
            • 6

            #6
            Dzięki za podpowiedź! Zmieszanie jabłek z gruszkami musi być bardzo smaczne!
            Bo wszechświat zawsze pomaga nam spełniać marzenia.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • Orzech1988
              X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
              Orzech1988
              Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

              Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
              2019-01-13, 21:23
            • yavo
              Nienagazowany cydr - help
              yavo
              Kochani, zachciało mi się popełnić cydr z brewkita. Niestety dałem za mało cukru do refermentacji i dwa tygodnie po rozlewie jest po prostu nienagazowany. Co z nim zrobić? Zrobić syrop i strzykawką zadawać nieco porcji do każdej butelki? Syrop + nowe drożdże cydrowe? Wkurzać butelki i...
              2020-05-26, 19:37
            • ART
              Warszawa, ul. Poborzańska 39, Szyszka Chmielu Bródno
              ART



              Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.

              Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...
              2025-08-23, 15:51
            • Petitpierre
              2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
              Petitpierre
              Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
              2024-07-07, 17:28
            • dadek
              Niemcy, Leezen, Schloßstraße 1 a, Handwerksbrauerei Hennings
              dadek
              18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...
              2025-09-28, 01:39
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...