Zakąska do piwa

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • esmeralda098
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.07
    • 2

    Do piwa najlepiej smakuje dobra samorobna kiełbasa, tatar ogólnie mięso jakie by nie było z grilla czy na zimno zawsze będzie odpowiednie.

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19255

      A jak to jest w Niemczech? Co podają jako zakąski do piwa? Pamiętam z czasów Domu Norymberskiego w Krakowie precel piwny i bradwursty (?)
      Last edited by e-prezes; 2014-08-12, 20:12.

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        A jak to jest w Niemczech? Co podają jako zakąski do piwa? Pamiętam z czasów Domu Norymberskiego w Krakowie precel piwny i bradwursty (?)
        Brat..., brat-wursty... . W Niemczech do piwa podają... ...różnie.
        Na południu (Frankonia, Bawaria) rzeczywiście często jako zakąski/przekąski stosowane są precle (czasem w rozmiarze XXL ), do nich tzw. Obazda, czasem rzodkiewki...
        Poza tym, teraz Niemcy to nie tylko kolesie w kapelusikach i skórzanych majtkach z klapą, jest coraz więcej lokali "nowomodnych", gdzie tradycyjnego żarcia (i przekąszania) nie uświadczysz...
        A Niemcy, mający takie typowo germańskie imiona, jak "Mehmet, Hassan i Burak" najpewniej i tak zakąszą kebabem...

        Comment

        • mariolko
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.08
          • 6

          Na majówkę byłam ze znajomi na Łotwie, gdzie zakąską do piwka były smażone świńskie uszy pokrojone w małe kawałeczki. Trochę było to gumowate, ale wynalazek niezły!
          Bo wszechświat zawsze pomaga nam spełniać marzenia.

          Comment

          • WojciechT
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2546

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariolko
            Na majówkę byłam ze znajomi na Łotwie, gdzie zakąską do piwka były smażone świńskie uszy pokrojone w małe kawałeczki. Trochę było to gumowate, ale wynalazek niezły!
            Też miałem okazję to jeść, dla mnie paskudztwo.

            Comment

            Przetwarzanie...