Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Narodnaja zakuska" czyli suszona ryba w soli

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • "Narodnaja zakuska" czyli suszona ryba w soli

    Przepis rodem zza Buga.
    Filet z ryby (dowolnej) myjemy pod bieżącą wodą, a później grubo obtaczamy w soli. Tak zaprawiony filet zawijamy w papier śniadaniowy i na gorący grzejnik - celem zasuszenia. Po 2-3 dniach zasuszony rybny filet jest gotowy do spożycia jako zakąska do piwa - raczej do jasnych gatunków.Smacznego.

  • #2
    Brzmi intrygująco. Sądzisz, że kaloryfer wystarczy?

    Comment


    • #3
      Borysko napisał(a)
      Brzmi intrygująco. Sądzisz, że kaloryfer wystarczy?
      Jak najbardziej! Białorusini suszą rybę prawie wszędzie. Nawet na desce rozdzielczej samochodu tuż przy wywiewach ciepłego powietrza.

      Comment


      • #4
        Przy moich futrzakach to ta ryba raczej by się nie uchowała.
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

        Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

        Comment

        Working...
        X