Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pstrąg w sosie buerre noir

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Senior
    • 05-2001
    • 8962

    Pstrąg w sosie buerre noir

    Od dziś przez trzy tygodnie mam urlop i trochę będę w kuchni eksperymentował. Jeśli będzie "zjadliwe" rzucę na forum.
    do dzisiejszej potrawy potrzeba:
    - 4 sprawione pstrągi;
    - 40 dag jarzyn (marchew, pietruszka, seler, por, cebula itp);
    - szklankę octu;
    - 2 łyżki masła;
    - 2 łyżki siekanej pietruszki
    - pieprz;
    - sól

    Ugotowałem wywar z jarzyn w osolonej wodzie.
    Oczyszczone i umyte pstrągi ugotowałem do miękkości.
    Ocet wlałem na patelnię, dodałem sól i pieprz, zagotowałem.
    Na drugiej patelni przysmażyłem masło, aż do ciemnobrązowego zabarwienia.
    Na zagotowany ocet wlałem masło, zostawiając przypaloną część na patelni..
    Wymieszałem oba składniki, nie zagotowując sosu.
    Dodać natkę.
    Polałem sosem ryby, podałem z frytkami i piwem Perła jasna.
    Nie wiedziałem, że ryba gotowana może być tak dobra
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    #2
    Bardzo lubię takie wynalazki, ale, Ahumba, albo ślepa jestem, albo w Twoim przepisie nie wiadomo, co się stało z wywarem z warzyw i warzywami ? Wywar wymieszałeś z octem i masłem? Warzywa położyłes koło ryby? Nie kumam
    Pisz no mi tu szybko, bo się napaliłam
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Ahumba
      Senior
      • 05-2001
      • 8962

      #3
      Pstrągi ugotowałem w tym wywarze z warzyw, no i zostały. Rybę trzeba polać sosem z octu. nic nie pisało, żeby mieszać z octem i solą. U mnie na razie stoi w garnku i podejrzewam, że koty mogą się zainteresować.
      Nie wiem, może zupę rybną można na tym rybnym wywarze ugotować??
      W przepisie nic o tym nie było
      Last edited by Ahumba; 04-10-2005, 20:55.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      • adam16
        Senior
        • 02-2001
        • 9865

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
        Pstrągi ugotowałem w tym wywarze z warzyw, no i zostały. Rybę trzeba polać sosem z octu. nic nie pisało, żeby mieszać z octem i solą. U mnie na razie stoi w garnku i podejrzewam, że koty mogą się zainteresować.
        Nie wiem, może zupę rybną można na tym rybnym wywarze ugotować??
        W przepisie nic o tym nie było
        Zdecydowanie można z tego zrobić zupę rybną. Kurcze, aż mi smaka na taką zupę robiecie.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

        Comment

        • Marusia
          Senior
          • 02-2001
          • 20211

          #5
          A warzywa co, do śmieci? Czy zjedliście osobno. Bo ja bardzo lubie takie gotowane
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Ahumba
            Senior
            • 05-2001
            • 8962

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            A warzywa co, do śmieci? Czy zjedliście osobno. Bo ja bardzo lubie takie gotowane
            Gdybyś mieszkała bliżej, to bym Ci je podrzucił, a tak to dalej leżą w garnku w wywarze.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

            Comment

            Przetwarzanie...
            X
            😀
            🥰
            🤢
            😎
            😡
            👍
            👎