Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Marynata do wieprzowiny

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • siostraaa
    Member
    • 02-2005
    • 90

    Marynata do wieprzowiny

    Jako że kiedyś pewien użytkownik wspominał coś o wieprzowinie, znalazłam coś odpowiedniego....
    Składniki:
    - 350 ml jasnego piwa
    - 5 ząbków czosnku
    - strąk czerwonej ostrej papryki lub ćwierć łyżeczki chili
    - 2 małe cebule
    - łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu
    - łyżeczka startego korzenia imbiru lub pół łyżeczki sproszkowanego
    - po łyżeczce ziół: bazylii, estragonu i tymianku.
    Czosnek, cebule i papryczkę bardzo drobno posiekać lub zemleć w maszynce do mięsa. Dodać pozostałe przyprawy, wlać piwo, wymieszać. Włożyć mięso do marynaty i trzymać dobę w temperaturze 15-17 stopni, co jakiś czas przewracając je. Marynata z podanych składników wystarcza na kilogram mięsa.
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎