Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ryba zapiekana w sosie piwnym

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • siostraaa
    Member
    • 02-2005
    • 90

    Ryba zapiekana w sosie piwnym

    Składniki:
    - 75 dag filetów z ryby morskiej
    - 2 szklanki ciemnego piwa
    - sok z połowy cytryny
    - 5 dag masła
    - 2 łyżki mąki
    - 2 goździki
    - szczypta cukru
    - pieprz i sól
    Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, po czym rozprowadzić ją piwem, uważając, by nie powstały grudki. Dodać goździki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wypłukane i osuszone filety podzielić na 6 porcji, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, polać przygotowanym sosem i zapiekać około 15 min. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Podawać z ziemniakami piure.
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎