Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piwne kiełbaski

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arzy
    Senior
    • 06-2002
    • 2814

    Piwne kiełbaski

    60 dkg frankfurterek
    2 szklanki jasnego piwa
    2 łyżeczki rozmarynu
    3 ząbki czosnku
    łyżeczka ostrej papryki
    sól
    łyżka oliwy
    3-4 łyżki kwaśnej śmietany

    Kiełbaski ponacinać, upiec na chrupiąco w piekarniku. Odsączyć z tłuszczu. Przełożyć do słowików. Na oliwie podsmażyć drobno pokrojony czosnek, dodać rozmaryn, paprykę, wlać piwo, posolić. Podgrzać, ale nie gotować. Zalać piwem kiełbaski, zakręcić słoik. Ostawić na 2-3 dni.
    Następnie odcedzić z marynaty. Podawać z dipem zrobionym ze śmietany i kilku łyżek piwnej marynaty.
    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    Bractwo Piwne
    Skład Piwa
    Piszę poprawnie po polsku!
  • lzkamil
    kierowca bombowca
    • 01-2003
    • 3611

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzi
    Przełożyć do słowików.
    Przedtem trzeba je wypatroszyć.

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzi
    dodać rozmaryn, paprykę, wlać piwo
    Przez dziób?
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

    Comment

    • kuczman
      Senior
      • 01-2008
      • 146

      #3
      Przepis wydaje sie smakowity, chetnie sprobuje!

      Comment

      • Ahumba
        Senior
        • 05-2001
        • 8962

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzi
        Kiełbaski ponacinać, upiec na chrupiąco w piekarniku. Odsączyć z tłuszczu. Przełożyć do słowików. Na oliwie podsmażyć drobno pokrojony czosnek, dodać rozmaryn, paprykę, wlać piwo, posolić. Podgrzać, ale nie gotować. Zalać piwem kiełbaski, zakręcić słoik. Ostawić na 2-3 dni.
        Następnie odcedzić z marynaty. Podawać z dipem zrobionym ze śmietany i kilku łyżek piwnej marynaty.
        Przepis wygląda śpiewająco. Chyba kupię wkrótce frankfurterki.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

        Comment

        • kot_z_cheshire
          Senior
          • 11-2005
          • 2201

          #5
          Brzmi ciekawie..ale ja po akcji "hermelin" się wstrzymam ze wszystkim, co wymaga marynowania i trzymania, aż skruszeje
          Młode koty mają adhd, niestety.
          Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
          Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
          Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎