Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Domowy "paprykarz"

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    • 06-2004
    • 4998

    Domowy "paprykarz"

    Składniki:
    sardynki w oliwie puszka 100g
    1 chlebek ryżowy
    ulubiony keczup
    przyprawy do smaku

    Sardynki dokładnie ugnieść z oliwa, wkruszyć chlebek ryżowy, dodać keczupu i przypraw wg własnego uznania i wszystko wymieszać.

    Szybka i smaczna kolacja
    5410 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
  • ART
    mAD'MINd
    • 02-2001
    • 23799

    #2
    A gdzie papryka?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 02-2003
      • 7971

      #3
      Ja jako mieszkaniec Paprykarzowa widzę to tak :
      Makrela , albo Łosoś oczywiście bez ości
      Koncentrat pomidorowy
      Cebula drobniutko posiekana
      starta papryka tu jak to woli albo słodka , albo ostra, albo można wymieszać
      Oliwa z oliwek, lub zwykły olej
      Wiadomo ryż
      pieprzu i soli odrobinkę
      można szczyptę cukru
      Potrzymać choć z tydzień aby się przeżarło i powinno być mniam mniam


      Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

      Comment

      • MaszynaDoPiwa
        Junior
        • 03-2011
        • 27

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
        Ja jako mieszkaniec Paprykarzowa widzę to tak :
        Makrela , albo Łosoś oczywiście bez ości
        Koncentrat pomidorowy
        Cebula drobniutko posiekana
        starta papryka tu jak to woli albo słodka , albo ostra, albo można wymieszać
        Oliwa z oliwek, lub zwykły olej
        Wiadomo ryż
        pieprzu i soli odrobinkę
        można szczyptę cukru
        Potrzymać choć z tydzień aby się przeżarło i powinno być mniam mniam
        Zrobiłem jakiś czas temu i powiem, że nawet smaczne wyszło. Nie trzymałem oczywiście tygodnia bo nie mogłem wytrzymac :P

        Comment

        Przetwarzanie...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎