Witam! Pierwsze zacieranie.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dubidu45
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.02
    • 1

Witam! Pierwsze zacieranie.

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
    Niedługo zaczynam robić pierwszą warkę z zestawu surowców. Będzie to Belgian Ale 12 Blg. Zamierzam robić zacieranie i chmielenie w Kegu 30 litrowym z grzałkami , który akurat posiadam. Mógłbym ewentualnie chmielić w trzech garnkach , ale oczywiście w Kegu było by o wiele wygodniej. Zastanawiam się czy coś się nie przyjara na grzałce co może zepsuć smak, ale chyba zaryzykuję.

Related Topics

Collapse

• adam1878red
    powitanie i pytanie
    adam1878red
    Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
    Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
    2025-08-04, 19:14
  • kaczka116
    Browar Zakładowy, Mam Co Robić
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-06-07, 18:00
  • dadek
    Szkaradowo 115, Browar Nepomucen
    dadek
    Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
    2025-11-09, 01:19
  • Serokomlak
    Szwecja, Olandia, Rälla, Idrottsvägen 2, Fireside Brewery
    Serokomlak
    Olandia (137 km długości i od 5 do 16 km szerokości) to druga co do wielkości wyspa (o powierzchni 1342 km²) Szwecji, którą zamieszkuje nieco ponad 26 tys. osób. Jest to także jedna z najpopularniejszych w kraju letnich destynacji. Mimo to działają tu jedynie dwa browary. Oba niewielkie....
    2025-09-29, 21:43
  • darekd
    ? [Łażany], Strzegomski Lager
    darekd
    Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

...
    2025-03-27, 22:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...