Powitanie.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JanuszJG
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.04
    • 73

Powitanie.

Na sam początek chciałem przywitać się z Browar.bizonami, bo widzę, że zakładanie tematów w tym dziale jest tradycją, więc naskrobię coś o sobie ;p.

Nie lubię za bardzo się rozpisywać o sobie, ale mogę jedynie napisać, że mam na imię Jan, znajomi mówią do mnie Janusz lub Jasiu i mam 29 lat. Od urodzenia mieszkam w Jeleniej Górze, no może od 3 roku życia, bo wcześniej mieszkałem w Przesiece, małej górskiej miejscowości koło Jeleniej Góry. Interesuję się strażą pożarną, ratownictwem medycznym, sportem, muzyką i motoryzacją.

Pierwszym piwem, po które sięgnąłem było piwo Okocim Mocne, było to w 2001 roku parę dni po osiągnięciu przeze mnie pełnoletności. Potem zacząłem pić Warkę, Tyskie, Żubra, Żywca, Kasztelana Niepasteryzowanego oraz Lecha, ale nie pogardziłem i sięgnąłem nawet po piwa Guinness, Muller i Pilsner Urquell. Miałem też okazję napić się Reddsa i Desperadosa, ale nie przypadły mi one specjalnie do gustu. Mniej więcej od połowy 2012 roku sięgnąłem po parę warek z Browaru Czarnków, tj. Noteckie Jasne Niskopasteryzowane, Gniewosz Ciemne i Jasne. Od tamtej pory sięgam tylko po wyroby Browaru Czarnków, a ostatnio miałem okazję pierwszy raz skosztować Gniewosze: na Miodzie Akacjowym, Korzenne oraz Koźlak. Innych wyrobów z Browaru Czarnków jeszcze nie piłem, ale i na nie przyjdzie czas.

To byłoby na tyle z mojej strony .
    Ostatnia zmiana dokonana przez JanuszJG; 2013-04-12, 10:39.

Related Topics

Collapse

• SupeR_PiwosZ
    Kamionka, (Czarnków) Pilsner Premium
    SupeR_PiwosZ
    Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)

Piwo jasne, pasteryzowane.

Ekstrakt: brak informacji.
    Alk.: 5,6% obj.

Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
    Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...
    2024-12-31, 22:45
  • Obywatel1978
    Kamionka, [Czarnków] Noteckie Jasne
    Obywatel1978
    Oto mój wczorajszy wieczór piwny Najbardziej - tak jak od zawsze - podeszło mi właśnie jasne pełne z czerwoną nalepką. Bardzo smaczne piwo, o naturalnym smaku, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Kolor ciemne złoto. Piana i lacing wręcz imponujący. Wysycenie CO2 tradycyjnie słabe, ale...
    2024-07-06, 18:11
  • ART
    Wielkie uaktualnienie 2015 - Czarnków, Czarnków ul. Browarna 1
    ART
    Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
    2014-12-18, 23:28
  • Prusak
    Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
    Prusak
    Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
    2024-02-07, 19:00
  • heckler
    Velké Pavlovice, Tovární 509/3a, Pivovar Thrills
    heckler
    Velké Pavlovice to miasteczko położone w samym centrum winnego regionu Czech, więc istniejący tam od 2021 roku browar Trhills siłą rzeczy nawiązuje do tamtejszych winiarskich tradycji. Browar znajduje się na terenie zamkniętym i aby dostać się za bramę należy do sladka dzwonić. O ile...
    2025-06-24, 08:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...