Pozdrawiam smakoszy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gość

Pozdrawiam smakoszy

Odkąd zasmakowałem piw z małych wytwórni, które nie mają speców od marki i marketingu, albo nie chcą trwonić bez sensu kasy na reklamę jak nie muszę to już nie piję piw przemysłowych. Jestem za tymi dobrymi i niewielkimi. Dlaczego? Otwórzcie butelkę , zamknijcie oczy i kilka sekund posmakujcie! To jest odpowiedź... Lubię piwa pszeniczne, również niektóre niepasteryzowane. Niektóre popularne i znane po prostu "walą" żółcią i spirytem i tyle.

Piwo to moje paliwo

Related Topics

Collapse

• dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 01:42
  • Petitpierre
    2025.07.04-06 - RZESZÓW, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
    Petitpierre
    Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.

Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:

1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
    2025-07-04, 22:22
  • heckler
    Brno, Dominikánská 11, Pivovarský výčep t' Puub
    heckler
    Pivovarský výčep t' Puub, tak nazywa się firmowy lokal browaru Thrills. Główna mała sala z barem , oraz pomieszczenia w piwnicach tworzą ten klimatyczny przybytek.
    Całość w wąskiej uliczce, tuz nieopodal browaru Poupe. Na kranach tym razem siedem piw, oraz bonus jak się domyślam...
    2025-06-24, 09:55
  • bastion
    Austria, Schrunz, Bahnhofstrasse 10, Biersederei.
    bastion
    Schruns to miasteczko malowniczo położone w cieniu ostrych grani okolicznych szczytów. Zimą jest to raj dla narciarzy, gdzie na stokach korzystając z bogatej infrastruktury, mogą uskuteczniać swoje szusy. Samo miasto jest raczej senne, jakieś stragany z miejscowymi specjałami oraz solidnie...
    2025-06-22, 21:53
  • dadek
    2025.04.11-13 - Warszawa, Pivovar Koníček w PiwPaw Beer Heaven
    dadek
    Od piątku 11.04.25 startuje Koníčkův vikend w PiwPaw na Foksal 16. Akcja potrwa do niedzieli, ale niektóre piwa będą zapewne gościć również w późniejszym czasie. Pivovar z Vojkovic przejmie 10 kranów, będzie można wylosować firmowe gadżety.
    Start
    2025-04-11
    Koniec
    2025-04-13
    Adres
    PiwPaw Foksal 16 Warszawa
    2025-04-10, 14:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...