Witam serdecznie:)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sebek_
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.11
    • 148

    #1

    Witam serdecznie:)

    Nie zauważyłem wcześniej tego tematu więc pora się przedstawić
    Nazywam się Sebastian, jestem z Warszawy i właśnie zaczynam przygodę z domowym warzeniem. W tej chwili zabutelkowana druga warka leży już w skrzyneczkach. Póki co jedna i druga z brewkitów ale przy kolejnej chcę już pójść o kroczek dalej.

    Z góry dziękuję za pomoc i cenne uwagi!

    pozdrawiam
    Piwo to moje paliwo :)
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

    #2
    Witaj Sebek
    Pochwal sie tymi brewkitami

    Comment

    • sebek_
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.11
      • 148

      #3
      Korzystalem z ekstraktow chmielonych coopersa, na pierwszy ogien poszedl pszeniczniak na zwyklym cukrze (juz niewiele zostalo, w mojej ocenie najlepsze piwo jakie w zyciu pilem...:P bo wiadomo wlasne a zlalem go do butelek w polowie grudnia. W ubieglym tygodniu zabutelkowalem australian lager, rowniez tego producenta i czekam na efekty przy drugiej warce uzylem dodatkowo ekstraktu niechmielonego WESa oraz glukozy do butelek
      Piwo to moje paliwo :)

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • ART
        Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
        ART
        Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

        Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

        Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
        2023-10-17, 21:26
      • pebejot
        Szwecja, Uppsala, Östra Ågatan 59, Bryggeriet Ångkvarn
        pebejot
        Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
        Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
        Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
        Za barem znajduje...
        2024-08-07, 12:04
      • Mar11111
        Początki z brewkitem...
        Mar11111
        Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
        ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
        2024-04-20, 15:46
      • dadek
        Niemcy, Oberasbach-Altenberg, Zirndorfer Straße 18, 1.Altenberger Brauhaus
        dadek
        Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
        Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
        2023-12-10, 23:39
      • bimb
        Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkocholowe i drożdżowe
        bimb
        Cześć.
        Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

        Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
        2025-07-13, 18:23
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...