Witajcie Piwianie :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • prichert
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 12

Witajcie Piwianie :)

Witam Wszystkich.

Jestem nowym uczestnikiem tego forum. Swoją podróż z domowym piwowarstwem rozpocząłem w czerwcu 2014 więc póki co żółtodziób ze mnie

Na swoim koncie mam dopiero 1 warkę z Brewkitu - Coopers Pilsner (mało udaną). W chwili obecnej fermentują mi się dwie kolejne, tym razem zacierane warki - pszeniczny DunkelWeizen (15 BLG) i Foreign Extra Stout (17 BLG). Mam jeszcze surowce na warkę #4 - belgijskiego Dubbla (19,5 BLG). Mam zamiar piwowarzyć przez co najmniej kilka następnych lat i chętnie będę się dzielił moimi doświadczeniami
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

Cześć prichert. Gratuluje pierwszych kroków i powodzenia przy następnych. Dziel się swoimi doświadczeniami i korzystaj z doświadczenia kolegów.
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• dominik_walkowiak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.10
      • 335

Hej prichert

zapraszamy tutaj http://browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=110

Comment

Related Topics

Collapse

• PiotrN
        Witajcie !
        PiotrN
        Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
        Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków....
        2020-01-09, 12:10
      • AdamKowalski34
        Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
        AdamKowalski34
        Cześć,
        Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
        Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
        Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
        2025-06-09, 06:10
      • Heisenberg
        Zakażenie czy dalsza fermentacja?
        Heisenberg
        Cześć wszystkim
        Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
        2025-06-08, 14:55
      • abernacka
        Radom, Marsz. Ferdynanda Focha 13, Bar Sabat
        abernacka
        Wydawało mi się, że takich miejsc już nie ma w naszym kraju, a tu proszę, uchował się jeden rodzynek w Radomiu. W centrum miasta, od kilku już dekat, w jednej z kamienic, znajduje się piwny bar, w którym to leją na codzień z beczki Belfasta oraz Warkę. Belfast jest polewany za osiem złociszy...
        2025-02-22, 06:17
      • heckler
        Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
        heckler
        Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
        Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
        2025-02-05, 09:15
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...