Ahoj piwny świecie!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kistapiwa
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.11
    • 14

Ahoj piwny świecie!

Witam wszystkich

Mam na imię Seweryn, interesuję się piwem od najmłodszych lat. Jako dzieciak zacząłem zbierać puszki z Polski potem z zagranicy. Trochę mi się ich nazbierało, mimo że już raczej nie powiększam kolekcji to wrzucę może później fotki
    Potem były kapsle, podkładki i na koniec szkło. Szkła też trochę mam ale muszę niestety wyprzedać kolekcje (wkrótce coś wrzucę do działu kupię/sprzedam)
    Obecnie najbardziej poświęcam się piwowarstwu domowemu. Mam na koncie 6 warek z zacieraniem, za parę dni przymierzam się do warzenia porteru.
    Mój nick "kistapiwa" to nazwa mojego "browaru domowego". Kista to w gwarze śląskiej skrzynka
    Myślę, że browar.biz pomoże mi bardzo w rozwoju swojego kunsztu piwowarskiego
    Pozdrawiam!

Related Topics

Collapse

• etman
    Warzenie bez kompromisów, Randy Mosher (wydanie polskie)
    etman
    Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.

Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.

Zawiera polski dodatek...
    2025-01-03, 01:43
  • Ahumba
    2025.09.05-07 - BIAŁYSTOK, 1 Białostocki Festiwal Kraftu
    Ahumba
    Ponad 30 nalewaków z kraftowymi piwami...
    Muzyka na żywo - również kraftowa, bo stworzona przez białostockich muzyków!
    Grill i chillout na leżakach!
    Lokalizacja - plac przy Nowym Świecie 2 - WEJŚCIE tylko przez Restaurację Kurra
    Start
    2025-09-05
    Koniec
    2025-09-07
    Adres
    Białystok, Nowy Świat 2
    2025-07-23, 15:52
  • ART
    Rafał S, A NZ IPA
    ART
    Miasto było spalone. Ściany z plastobetonu szeptały reklamami chmielu, a neony nie gasły nawet podczas cyberburz. W tym świecie, gdzie każdy łyk może być ostatnim, wszedł Rafał – ultrabiegacz, który pokonał trasę Sahara-Księżyc-Singapur z butelką w plecaku i potężną wolą walki...
    2025-06-16, 20:04
  • darekd
    ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
    darekd
    Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
    Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
    Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
    2025-01-22, 23:57
  • dadek
    Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 01:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...