Witam jestem Piotr z Olkusza. Zaczynam przygodę z piwem
Witam
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Quedlinburg to miasto wręcz zachwycające swa urodą. Piękna, w większości szachulcowa zabudowa, z niejednokrotnie nieco przekrzywionymi kolorowymi domkami, tworzy niesamowity klimat tego miejsca, a spacer wąskimi brukowanymi uliczkami to prawdziwa przyjemność. Całokształtu dopełnia królujący...
-
Channel: Niemcy
-
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Pomiędzy miastem Opava, a Ostrava leży mieścina Budišovice. Tam od 2024 roku działa mały browarek Fčelín. Niedawno odnowiony budynek browar współdzieli z lokalną restauracja Budišova Hasičárna, w której można spróbować jednego z tamtejszych piw.
Niestety w sobotnie przedpołudnie...-
Channel: Czechy
-
-
Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...-
Channel: Czechy
-
-
na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
-
Channel: Festiwale piwne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment