Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiK_
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.08
    • 1

Witam!

Cześć!
    Nazywam się Krzysiek i mieszkam w Gdańsku. Piwowarstwem interesuję się od prawie roku. Poszukując nowych informacji szczęśliwie trafiłem do Was .
    Pozdrawiam wszystkich!

Related Topics

Collapse

• abernacka
    Polskie Browary - stan faktyczny
    abernacka
    Każdy, kto choć trochę interesuje się polskim przemysłowym piwowarstwem, z dużym zainteresowaniem czyta każdą wiadomość dotyczącą nowych, piwnych inicjatyw w naszym kraju. A takich na całe szczęście nie brakuje. W tym samym czasie jednak zapominamy o browarach, które już od jakiegoś...
    2022-06-25, 11:46
  • slawekkazek
    200 lat browaru w Połczynie-Zdroju. Historia opowiedziana zdjęciami.
    slawekkazek
    Z okazji 200 lecie browaru w Połczynie-Zdroju ukazała się okolicznościowa książka. Nie jest to klasyczna monografia - do opowiedzenia historii browaru posłużył unikalny zbiór fotografii. Zestawione zostało tez kalendarium. Premiera książki miała miejsce 13 lipca podczas festyny na dziedzińcu...
    2025-07-21, 09:54
  • Heisenberg
    Zakażenie czy dalsza fermentacja?
    Heisenberg
    Cześć wszystkim
    Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
    2025-06-08, 14:55
  • dadek
    Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
    dadek
    Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
    2024-11-19, 05:20
  • Prusak
    Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
    Prusak
    Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
    2024-02-07, 19:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...