Witam z Olkusza!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mmax88
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2017.01
    • 36

Witam z Olkusza!

Witam wszystkich!

Mam na imię Michał, lat 28, mieszkam w Olkuszu. Piwo póki co tylko piję, ale za niedługo zabiorę się za warzenie własnego Na początek na warsztat pójdą brewkity, ale potem będę chciał warzyć samodzielnie
    Na chwilę obecną gustuję głównie w piwach w stylu Witbier, piwa miodowe, ostatnio zasmakowałem w porterach, aczkolwiek sytuacja jest dynamiczna i wraz z poznawaniem nowych styli moi ulubieńcy się zmieniają. Dość powiedzieć, że jeszcze na studiach będąc raczej nie piłem za dużo piwa, a jak już to głównie świństwa typu Carslberg czy Heineken (bo goryczki za bardzo tam nie było :P ). Dopiero potem zacząłem odkrywać świat piwa.

Oprócz piwa interesuję się motoryzacją (jestem fanem Alfy Romeo, Mustanga, motocykli wszelakich), muzyką (szczególnie tą cięższą, ale nie tylko - byle nie disco polo). Lubię również języki obce, choć na to czasu za bardzo już nie starcza (w pracy marnuję go bardzo dużo...).

Pozdrawiam i Wasze zdrowie!
  • zebediach
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.03
    • 96

Cześć,
    fajowo że jest kolejny olkuszanin. Jak będziesz chciał zacząć warzyć, daj znać.
    Pozdrawiam.

Comment

• mmax88
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2017.01
      • 36

Oo dobrze wiedzieć, że w Olkuszu jest nas trochę więcej Chętnie skorzystam z pomocy, dziękuję

Comment

Related Topics

Collapse

• skitof
        John J. Palmer: "Jak warzyć piwo"
        skitof
        Jako że miałem pewien udział w wydaniu tej książki, to ją tutaj prezentuję. "Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego" to polskie tłumaczenie Piotra Kucharskiego znanej na arenie międzynarodowej pozycji Johna Palmera How to Brew. Everything You Need to Know to Brew Great...
        2021-02-26, 16:59
      • heckler
        Káraný, U Vodárny 193, Vinohradský minipivovar Káraný
        heckler
        Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
        2023-07-31, 13:11
      • heckler
        Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
        heckler
        Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
        Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
        2025-06-26, 10:25
      • heckler
        Louňovice Pod Blaníkem, Náměstí J. Žižky 49, Podblanický pivovar Špácal
        heckler
        U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.

Nowa...
        2025-02-11, 09:42
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 19:42
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...