Cześć!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • w0jta5
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.02
    • 1

Cześć!

Cześć!

Zaczynam przygodę z domowym warzeniem piwa. Pierwsze dwie warki z ekstraktów, ale już czeka IPA ze słodów do zrobienia.

Pozdrawiam!
  • Maremali
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1955

Witaj na forum, powodzenia z następnymi wareczkami
    http://maremali.web-album.org/

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Jelcz-laskowice, Polna 38, Browar Cześć Brat!
      pebejot
      Browar Cześć Brat! zaprasza w sezonie w weekendy do swojego firmowego lokalu.
      Lokal ma formę ogródka działającego na terenie posesji, na której mieści się browar.
      Do dyspozycji mamy hipsterskie stoliki z blatem z płyty paździerzowej w komplecie z ławkami zbitymi z europalet....
      2023-09-11, 22:37
    • maciekf
      [+18] Cześć Wszystkim
      maciekf
      Moje konto właśnie osiągnęło pełnoletność więc pora napisać pierwszy post - Cześć Wszystkim
      2025-05-12, 07:01
    • Heisenberg
      Zakażenie czy dalsza fermentacja?
      Heisenberg
      Cześć wszystkim
      Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
      2025-06-08, 14:55
    • dadek
      Nová Paka, Jaromíra Brože 230, Rodinný pivovárek Antonín
      dadek
      Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
      Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
      2025-04-19, 19:18
    • SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 10:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...