Witam i Cześć

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gonti94
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.06
    • 2

    #1

    Witam i Cześć

    Cześć,

    Nazywam się Łukasz mam 24 lata i dopiero zacząłem swoją przygodę z browarnictwem,
    oczywiście jako początkujący piwowar zacząłem od brewkitu Coopers (Lager), właśnie jestem na etapie rozlewania. Niby robiąc piwo z brewkitu nie trzeba się natrudzić, ale samo to sprawia że jednak jakoś chcę poznawać świat piwa i mam nadzieję że w końcu znajdę swoje hobby.

    Aktualnie jakąś wiedzę czerpię z książki "Domowe Piwo - Podręcznik początkującego piwowara" - A. Banachowicz.

    Jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe źródła, fajnie by było jakby napisał w komentarzu.

    Pozdrawiam serdecznie!
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2012.09
    • 2274

    #2
    No, cześć, a jak masz na imię??

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • pebejot
      Jelcz-laskowice, Polna 38, Browar Cześć Brat!
      pebejot
      Browar Cześć Brat! zaprasza w sezonie w weekendy do swojego firmowego lokalu.
      Lokal ma formę ogródka działającego na terenie posesji, na której mieści się browar.
      Do dyspozycji mamy hipsterskie stoliki z blatem z płyty paździerzowej w komplecie z ławkami zbitymi z europalet....
      2023-09-11, 21:37
    • maciekf
      [+18] Cześć Wszystkim
      maciekf
      Moje konto właśnie osiągnęło pełnoletność więc pora napisać pierwszy post - Cześć Wszystkim
      2025-05-12, 06:01
    • Gonti94
      Cześć!
      Gonti94
      Cześć,

      Nazywam się Łukasz mam 24 lata i dopiero zacząłem swoją przygodę z browarnictwem,
      oczywiście jako początkujący piwowar zacząłem od brewkitu Coopers (Lager), właśnie jestem na etapie rozlewania. Niby robiąc piwo z brewkitu nie trzeba się natrudzić, ale samo...
      2018-06-14, 15:16
    • Heisenberg
      Weryfikacja przepisu
      Heisenberg
      Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
      Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
      -Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
      -Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
      -Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
      -Skórka pomarańczy Curaçao...
      2025-12-17, 00:07
    • bimb
      Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkoholowe i drożdżowe
      bimb
      Cześć.
      Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

      Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
      2025-07-13, 17:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...