BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Wąsowo to niewielka miejscowość położona w Wielkopolsce, niedaleko Nowego Tomyśla.
W zeszłym roku na terenie zrewitalizowanego kompleksu budynków Folwarku, których historia sięga jeszcze XIX wieku, powstał między innymi browar i restauracja.
Centralnym punktem folwarku jest pięciohektarowy...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Bjelovar jest prowincjonalnym miasteczkiem, które jest ważnym elementem układanki regionalnej. Ma ładne i zadbane centrum, które jednakże nie było dane mi zobaczyć.
Miałem godzinę na przesiadkę miedzy pociągami i postanowiłem tak na szybko wstąpić do miejscowej knajpy z mikrusem....