Na zdrowie, Panie i Panowie!
Chciałbym się ja grzecznie przywitać i przedstawić.
Wojtek z Wolfsburga.
Zaczynam zabawę z warzeniem. Wczoraj wymieszałem wodę z Brewkitem ( bo niesmiem tego nazwać inaczej) Dzis Zaczęło bulgać- zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mam nadzieje...
Browar założyli w 2022 roku Amerykanie, którzy z USA przeprowadzili się do Niemiec by warzyć amerykańskie style piw. Ulokowany został w pięknie zrewitalizowanej dawnej przemysłowo-portowej dzielnicy Roddenkoppel na zachodnim brzegu rzeki Trave. Ze starówki to 2-kilometrowy spacer przez 2 mosty,...
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
AleBrowar przejmie krany w gdańskim pubie.
Będzie można spróbować premierowego piwa Hazy IPA: Talus & Vista (15,0 BLG / 6,2% ABV) – soczystej, mętnej IPA chmielonej tylko odmianami Talus i Vista. Cieszcie się aromatami pomarańczy, owoców pestkowych i delikatnie kokosowych! Dzięki dodatkowi...
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
Comment