Simply Open – WCIPA – @pinta.craft.beer
A.: 6,5% • Ekstrakt: 15° P • IBU: ?
Styl: West Coast IPA
Chmiele: Iunga, Simcoe, Mosaic (podane pod QRem)
Uwarzono w: Browar Pinta (Wieprz, Polska)
W promieniu 5km ode mnie tylko Żaba z niezbyt stylowym wyborem. Jeżeli coś biorę to portera żywieckiego od święta. ale pojawiła się ta Pinta. Picie prosto z puchy nie jest dla mnie atrakcją jako taką, więc innowacyjny sposób otwarcia w postaci zdjęcia praktycznie całego wieka nie robi na mnie wielkiego wrażenia, bo ryjkiem i tak stykamy się bezpośrednio z powierzchnią na której nie wiadomo co harcowało
No ale zastępstwo za "szklankę" - jest spoko. Mniej istotne opakowanie jednak. West Coast mnie zainteresował, bo styl lubię. Jako że nowość to i świeże! Muszę powiedzieć że mega udana ta WCIPA. Aromatyczna, dobra goryczka, czysta, ułożona (i to dobrze a nie tylko poprawnie). Wypite z dużą przyjemnością*.
* na stypie zmarłych sklepów i lokali z dobrym piwem w Opolu
A.: 6,5% • Ekstrakt: 15° P • IBU: ?
Styl: West Coast IPA
Chmiele: Iunga, Simcoe, Mosaic (podane pod QRem)
Uwarzono w: Browar Pinta (Wieprz, Polska)
W promieniu 5km ode mnie tylko Żaba z niezbyt stylowym wyborem. Jeżeli coś biorę to portera żywieckiego od święta. ale pojawiła się ta Pinta. Picie prosto z puchy nie jest dla mnie atrakcją jako taką, więc innowacyjny sposób otwarcia w postaci zdjęcia praktycznie całego wieka nie robi na mnie wielkiego wrażenia, bo ryjkiem i tak stykamy się bezpośrednio z powierzchnią na której nie wiadomo co harcowało
No ale zastępstwo za "szklankę" - jest spoko. Mniej istotne opakowanie jednak. West Coast mnie zainteresował, bo styl lubię. Jako że nowość to i świeże! Muszę powiedzieć że mega udana ta WCIPA. Aromatyczna, dobra goryczka, czysta, ułożona (i to dobrze a nie tylko poprawnie). Wypite z dużą przyjemnością*. * na stypie zmarłych sklepów i lokali z dobrym piwem w Opolu