ciekaw jestem...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mulda
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.03
    • 8

ciekaw jestem...

....czy z jest ktoś z forumowiczów kto pracowal w browarze (Łódzkim) lub pracuje nadal, może sie odezwie do mnie

Related Topics

Collapse

• dadek
    Nowe Miasto Lubawskie, Kopernika 9C, Browar Nowomiejski/Piwoteka
    dadek
    Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
    2022-11-07, 02:04
  • dadek
    Dubňany, Nádražní 7, Řemeslný Minipivovar Dubňák / Restaurace U Kače
    dadek
    Na Moravě w 2019 już co wieś to browar. Winiarski kraj przechodzi na piwo, co akurat mnie jako nie gustującego w winach, może tylko cieszyć. Trzeba od razu oddać Dubňanom - choć malutkie to jednak jest to miasto, do którego łatwo dostać się w ciągu 8 minut autobusem z Hodonína....
    2020-02-26, 22:25
  • dadek
    Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
    dadek
    Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
    2025-02-10, 00:58
  • darekd
    Celestial Beerworks, Jerzy
    darekd
    Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
    Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
    2025-02-05, 03:24
  • dadek
    Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
    dadek
    Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
    2025-01-28, 02:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...