Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Witam!

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• JohnyRocker
    Browar w Miastku (niem. Rummelsburg)
    JohnyRocker
    Powstaje właśnie opracowanie dotyczące piwowarstwa w przedwojennym Miastku - niem. Rummelsburg. Planowane jest wydanie tego w czerwcu tego roku.
    Dotarliśmy do sporej ilości dokumentów m.in. z urzędu katastralnego, wnioski o umorzenie podatków z okresu wielkiego kryzysu.
    W związku...
    2020-03-02, 12:26
  • pebejot
    Malta, Xewkija, Mgarr Road, Lord Chambray
    pebejot
    Maltańska wyspa Gozo doczekała się piwnego raju.
    W dniu 28 lipca 2014 w mieście Xewkija minister Anton Refalo dokonał uroczystego otwarcia browaru rzemieślniczego Lord Chambray.
    Browar z własnym wyszynkiem zlokalizowany jest na wschodnich obrzeżach miasteczka na terenie "Gozitano...
    2017-08-16, 11:37
  • CraftBeerCamp
    2015.06.26-27 - Annopole - Craft Beer Camp
    CraftBeerCamp
    Craft Beer Camp (czyli kontynuacja dotychczasowego Festiwalu Piw Rzemieślniczych) odbędzie się na terenie przylegającym do powstającego browaru Gzub, w miejscowości Annopole, w Gminie Środa Wielkopolska.
    Niedaleko przebiega droga krajowa nr 11, a samo Annopole położone jest przy drodze...
    2015-04-30, 15:56
  • fermentator
    2014.04.26 - Siedlce, Wspólne warzenie piwa
    fermentator
    Siedlecka Loża Piwowarów Domowych ma zaszczyt zaprosić na kolejne piwne wydarzenie w przesławnym mieście Siedlce. Tym razem będzie to wspólne warzenie piwa.

Na wspólne warzenie piwa zapraszamy wszystkich, którzy lubią piwo - zarówno wyrobionych piwowarów, jak i osoby jeszcze...
    2014-04-18, 17:21
  • wojtekp
    Ruszył browar "Słowik"
    wojtekp
    Witam. Wczoraj ruszył mój browar. Po wielu tygodniach spędzonych na forach i skompletowaniu sprzętu postanowiłem podjąć wyzwanie. Z 2,5 kg zasypu, wyszło mi 9l brzeczki o blg 15 (nie chcialem rozcieńczać ze względu na mały fermentor). Drożdże S-04 ruszyły ładnie. Dodałem je o 2 w nocy,...
    2014-01-25, 18:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...