Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Piwo- to moje paliwo!

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• ART
    Zwanzger, Bock
    ART
    Jak zwykle Darekd już coś pił i z tego browaru i napisał to i owo
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...nzger-vollbier

Tutaj mamy bocka / koźlaka. 6,8 abv.

W kolorze ciemny bursztyn, klarowne, wygląda smakowicie.
    Piana zwarta,...
    2024-04-29, 21:07
  • dadek
    Knížecí Plasy, Medák
    dadek
    Jak nazwa sugeruje jest to Polotmavý medový speciál, można się domyślać ze na bazie polotmavého. Ekstrakt 13,6°, alk. 5,2%.
    Barwa jest ciemniejsza niż w podstawce, miedź intensywniejsza idąca bardziej w brąz, piwo lekko mętne.
    Piana lekko beżowa, równomierna, wysoka na...
    2019-10-04, 18:45
  • Formen
    Kapsle z kółkiem
    Formen
    Witajcie kolekcjonerzy ! interesują mnie kapsle z kółkiem, takie jakich używa Tymbark. Jeżeli ktoś z Was ma takowe z nadrukiem, wie coś o producentach, chętnie wymienię za inne lub etykiety. Pozdrawiam
    2004-08-22, 13:59
  • e-prezes
    Victory Art Brew, Smoked Porter
    e-prezes
    Flagowy produkt browaru rzemieślniczego spod Moskwy. Receptura była zmieniana od 2014 roku, ale to wciąż smoked porter w klasycznym wydaniu.
    Parametry 14,8 blg, 5,8% alk, 40 IBU, cena 8 rubli białoruskich (ok. 15 zł).

Wędzonka jest już obecna przy otwieraniu butelki. Niemniej...
    2019-04-22, 17:39
  • Grafi
    Refraktometr - różne wyniki. O co chodzi?
    Grafi
    Witam
    Mam pytanie w kwestii działania refraktometru do win. Ostatnio sprawdzałem na winach wytrawnych ilość cukru w Bx na kilku różnych refraktometrach (tych wyskalowanych w Brixach). Każdy z nich pokazywał około 14Bx. podczas gdy te same próbki były również badane winomierzem "spławikowym"...
    2017-03-22, 07:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...