Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwanzger, Vollbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Zwanzger, Vollbier

    Browarek z Uehlfeld (Środkowa Frankonia)

    http://www.brauerei-gasthof-zwanzger.de/

    Na stronie deklarują, że lubią używać chmielu przy warzeniu. Też warzą malutkie serie różnorakich piw.

    Ekstr. 11,5%,
    alk. 4,5%

    Aromat - słodowy z drożdżową owocowością
    Piana - wysoka, zwarta, trwała z kożuszkiem, nieco zostaje na szkle
    Barwa - bursztynowa, lekkie zmętnienie
    Wysycenie - średnie musujące
    Smak - chmiel na pierwszym planie. Jest wyraźna korzenna, mniej ziołowa goryczka. Trochę owoców z wyraźniejszym drożdżowym kwaskiem. Jak na ekstrakt też trochę słodowego ciała. Goryczka wyraźna również na finiszu, trochę zalegająca
    Treściwość - pełne piwo

    Aż ciekawy jestem jak nachmielili swojego pilsa, który ma te same parametry, a o którym napisali, że jak na Frankonię użyli go w wyraźny sposób.
    Trochę brakuje temu piwu harmonii i słodwej miękkości związanej ze stylem i regionem. Przez to jednak jest oryginalne i wyróżniające się.
    Przypomina produkt z domowych browarów.

    Oceniam wysoko, chciałbym kiedyś mieć możliwość popróbowania innych ich piw.

  • #2
    Click image for larger version

Name:	P1070601.JPG
Views:	13
Size:	23,4 KB
ID:	2314884

    Comment

    Working...
    X