BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Malutki kraftowy browarek założony w 2018 roku przez Paula Higginsa - Amerykanina, który sprowadził się z żoną do Niemiec już 20 lat temu. To czego mu tu najbardziej brakowało to innych piw niż bawarska klasyka. Co najciekawsze swój browarek ulokował w Maxvorstadt, samym sercu tego co mu...
Witam. Znalazłem takie coś i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej. Przypuszczam że jest to coś związane z piwem ponieważ znalezione razem z dwoma pipami/nalewakami do piwa mosiężnymi z pompka....
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Na Ukrainie jest wiele miejscowości których historię można opisać na wielu stronnicach, natomiast po przeróżnych zawirowaniach najczęściej wojennych w dzisiejszych czasach nie mają zbyt wiele do zaoferowania turystom.
Takim miastem jest Kałusz. Chociaż akurat turysta piwny chętnie...
Comment