Po wielu latach przerwy, trzy lata temu powróciłem do kolekcjonowania etykiet piwnych. W bardzo okrojonym zakresie. Konkretnie przezroczystych/plastikowych od Heinekena i Desperadosa ale z całego świata. Późną wiosną dodałem do tego zbierania kartonowe opakowania od trójpaków...
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Nie pamiętam ale...
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 100 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Witam,
Po wielu latach przerwy, trzy lata temu powróciłem do kolekcjonowania etykiet piwnych. W bardzo okrojonym zakresie. Konkretnie przezroczystych/plastikowych od Heinekena i Desperadosa ale z całego świata. Późną wiosną dodałem do tego zbierania kartonowe opakowania od trójpaków...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Wykorzystując obchody Dnia Piwa Niemieckiego pomyślałem, że warto przybliżyć przepisy, którymi obwarowane jest warzenie piwa w Niemczech, a w szczególności tzw. "Niemieckie Prawo Czystości". Poniżej zamieszczam tłumaczenie.
Wszelkie niemieckie przepisy dotyczące...-
Channel: Piwo - ogólne
2010-04-23, 16:38 -
-
Szczerze polecam program dla domowych piwowarów pt. BeerSmith. Dosc zaawansowany nawet dla ludzi ktorzy kilka warek maja juz za soba. Wymaga znajomosci jezyka angielskiego i obycia z komputerem. Stwarza wiele mozliwosci-od obliczenia koloru i wytrawności(?) piwa po zawartosc alkoholu. Mozna rowniez...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
jak w temacie
wiecej info tutaj:
[ADMIN: ODNOŚNIK USUNIĘTY]
cena powiedzmy jakieś 30zł + wysylka
mam jeszcze do sprzedania dość znaczną ilość podstawek/wafli jak na moje oko gdzieś z lat 50tych może 60-tych ale są też dużo nowsze, oprócz...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
W niedziele nocą powrociłem z festynu piwnego w Cernej Horze. Browar wypromował w czasie jego trwania nowe piwo 1530. Jest jasne piwo o zawartości alkoholu 6,35 objętości, ekstrakt 15,30%. W czasie festiwalu bylo dostępne z beczki cena 0,5 l 20 kcz, wersja butelkowa dostępna tylko w butelce...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.