BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Witam wszystkich miłośników piwa. Sam mam pierdolca na punkcie tegoż zacnego napoju (uwielbiam pszeniczne i typy ciemne angielskie) Niestety zostałem bezrobotny więc i muszę się pożegnac na jakiś czas z zakupami ciekawych (co niestety idzie w parze z wysoką ceną) piw.
Główny...
Na wstępie witam Serdecznie wszystkich Forumowiczów jestem tu nowy, a to mój pierwszy post.
Zainwestowałem ostatnio w Mikro browar Coopers aby zasmakować własnego piwa.
Przygotowałem wszystko zgodnie z załączoną instrukcją zamknąłem szczelnie "Wiadro" destylacyjne...
Razem z 2 znajomymi kupiliśmy zestaw do ważenia piwa. Dosyć podstawowy (fermentator, balingometr, 20 butelek pet + korki no i brew kit).
Dnia 22.06 zebraliśmy się u kolegi zrobić naszą pierwszą warkę. Doświadczenia nie mieliśmy wogule, ale po przewertowaniu instrukcji...
Piwo z wroclawskiego Spiza
Jesli bedziecie we Wroclawiu to koniecznie musicie odwiedzic Rynek, moim zdaniem niepowtarzalny urok tegoz miejsca najlepiej pochlania sie wczesna noca. Wlasnie na rynku mozna wstapic do jednego (jesli sie dobrze orientuje) z trzech w Polsce minibrowarów,tylko tutaj...
Witajcie,
jestem z Poznania, forum odkryłem dziś szukając informacji na temat kolekcjonerstwa butelek, jednak od czasu do czasu lubię zasmakować złocistego trunku, więc liczę na to, że też kilku nowych ciekawostek na temat piwka się od Was dowiem
Tak więc miło mi i do napisania...