Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • michalmilewski
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 4

Witam!

Witam serdecznie wszystkich miłośników piwa!
    Nie będę zapewne zbyt aktywnym uczestnikiem Waszych dyskusji, a dołączyłem do Waszego grona głównie dla zdobycia możliwości zadania tak znamienitym fachowcom kilku pytań, które związane są z moimi poszukiwaniami genealogicznymi - chodzi głównie o jednego z przodków mojej żony, który był hutnikiem w kilku hutach szkła, produkujących między innymi butelki do piwa. Szczegóły przedstawię w wątku dotyczącego browaru w Cieszkowiznie (Łukowie).
    Pozdrawiam,
    Michał

Related Topics

Collapse

• ART
    BlueRoomBrewery, Piwo Przodków
    ART
    Uwaga! Pjenknik robi konkurencję piwom smakowym! tyle że nasz dottore nie dodaje żadnych podejrzanych składników

przed sobą mam ubiegłoroczne Piwo Przodków, zamknięte jeszcze w butelce z patentem o poj. 0,66l.

nalewając to piwo do szklanicy należy uzbroić...
    2003-05-26, 20:33
  • becik
    Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu...
    becik
    autor: Marek Szajerka
    Data odczytu: 25.03.2015
    BIULETYN KOŁA MIŁOŚNIKÓW DZIEJÓW GRUDZIĄDZA KLUB „CENTRUM” SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ

Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu w średniowieczu i czasach nowożytnych, w świetle dzieła X. Froelicha z 1868 roku

W...
    2015-03-28, 18:58
  • Cooper
    Eight Degrees, Brown Paper Bag Project Dr. Rudi
    Cooper
    Piwo z powstałego rok temu browaru kontraktowego Brown Paper Bag Project uwarzone w browarze Eight Degrees z miejscowości Mitchelstown.
    Jest to ale typu belgijskiego o zawartości alk. 7,4 %, goryczce 68 IBU i ekstrakcie w skali „orginal gravity” 1.070
    PIANA: pierwszy raz piłem belgijskie...
    2013-04-20, 18:43
  • marzenaK
    Historia browaru na Faworach w Warszawie
    marzenaK
    Witam,
    Od miesiaca poszukuje przodkow.Wiem, ze przed powstaniem listopadowym mieli ponoc browar na ul. Fawory/ lub okolice/. Wiadomo tez , ze zostal teren browaru zabrany pod budowe Cytadeli. Czy ktos moze mi pomoc. Moj prapradziadek nazywal sie Wajnert Karol, mial syna Wajnerta Gustawa ur....
    2012-11-21, 23:41
  • Browarniany
    Dzień dobry!
    Browarniany
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, pozwolę sobie pokrótce przedstawić moją osobę. W zasadzie - co ty dużo mówić, wiąże z tym faktem pewne obawy, ale mam nadzieję, że wszelkie me "niedoskonałości" zostaną mi wybaczone...
    2008-02-23, 12:38
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...