Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • michalmilewski
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 4

Witam!

Witam serdecznie wszystkich miłośników piwa!
    Nie będę zapewne zbyt aktywnym uczestnikiem Waszych dyskusji, a dołączyłem do Waszego grona głównie dla zdobycia możliwości zadania tak znamienitym fachowcom kilku pytań, które związane są z moimi poszukiwaniami genealogicznymi - chodzi głównie o jednego z przodków mojej żony, który był hutnikiem w kilku hutach szkła, produkujących między innymi butelki do piwa. Szczegóły przedstawię w wątku dotyczącego browaru w Cieszkowiznie (Łukowie).
    Pozdrawiam,
    Michał

Related Topics

Collapse

• ART
    BlueRoomBrewery, Piwo Przodków
    ART
    Uwaga! Pjenknik robi konkurencję piwom smakowym! tyle że nasz dottore nie dodaje żadnych podejrzanych składników

przed sobą mam ubiegłoroczne Piwo Przodków, zamknięte jeszcze w butelce z patentem o poj. 0,66l.

nalewając to piwo do szklanicy należy uzbroić...
    2003-05-26, 19:33
  • becik
    Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu...
    becik
    autor: Marek Szajerka
    Data odczytu: 25.03.2015
    BIULETYN KOŁA MIŁOŚNIKÓW DZIEJÓW GRUDZIĄDZA KLUB „CENTRUM” SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ

Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu w średniowieczu i czasach nowożytnych, w świetle dzieła X. Froelicha z 1868 roku

W...
    2015-03-28, 17:58
  • Cooper
    Eight Degrees, Brown Paper Bag Project Dr. Rudi
    Cooper
    Piwo z powstałego rok temu browaru kontraktowego Brown Paper Bag Project uwarzone w browarze Eight Degrees z miejscowości Mitchelstown.
    Jest to ale typu belgijskiego o zawartości alk. 7,4 %, goryczce 68 IBU i ekstrakcie w skali „orginal gravity” 1.070
    PIANA: pierwszy raz piłem belgijskie...
    2013-04-20, 17:43
  • Kubz
    Cześc
    Kubz
    Cześć, chciałem się przywitać jako że jestem nowym uczestnikiem tego forum.
    Nie wiem czy jest taka tradycja że sie pisze co spowodowało że zapisałem sie do tego forum?
    Moja historia jest prosta. Pije piwo jak kazdy od wielu lat. Jak trzeba pijam piwa dużych browarów a jak...
    2007-11-26, 17:15
  • prichert
    Witajcie Piwianie :)
    prichert
    Witam Wszystkich.

Jestem nowym uczestnikiem tego forum. Swoją podróż z domowym piwowarstwem rozpocząłem w czerwcu 2014 więc póki co żółtodziób ze mnie

Na swoim koncie mam dopiero 1 warkę z Brewkitu - Coopers Pilsner (mało udaną). W chwili obecnej fermentują...
    2014-09-07, 12:43
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...