Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • michalmilewski
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 4

Witam!

Witam serdecznie wszystkich miłośników piwa!
    Nie będę zapewne zbyt aktywnym uczestnikiem Waszych dyskusji, a dołączyłem do Waszego grona głównie dla zdobycia możliwości zadania tak znamienitym fachowcom kilku pytań, które związane są z moimi poszukiwaniami genealogicznymi - chodzi głównie o jednego z przodków mojej żony, który był hutnikiem w kilku hutach szkła, produkujących między innymi butelki do piwa. Szczegóły przedstawię w wątku dotyczącego browaru w Cieszkowiznie (Łukowie).
    Pozdrawiam,
    Michał

Related Topics

Collapse

• ART
    BlueRoomBrewery, Piwo Przodków
    ART
    Uwaga! Pjenknik robi konkurencję piwom smakowym! tyle że nasz dottore nie dodaje żadnych podejrzanych składników

przed sobą mam ubiegłoroczne Piwo Przodków, zamknięte jeszcze w butelce z patentem o poj. 0,66l.

nalewając to piwo do szklanicy należy uzbroić...
    2003-05-26, 20:33
  • becik
    Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu...
    becik
    autor: Marek Szajerka
    Data odczytu: 25.03.2015
    BIULETYN KOŁA MIŁOŚNIKÓW DZIEJÓW GRUDZIĄDZA KLUB „CENTRUM” SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ

Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu w średniowieczu i czasach nowożytnych, w świetle dzieła X. Froelicha z 1868 roku

W...
    2015-03-28, 18:58
  • kameleon7
    [lubelskie] Łuków
    kameleon7
    Witam,

Czy ktoś zna w Łukowie na lubelszczyźnie jakiś sklep, w ktorym mozna kupic piwa regionalne?

Pozdrawiam, Kamil.
    2015-04-04, 15:32
  • jaradana
    Butelki, puszki - badanie
    jaradana
    Witam! Prowadze badanie dotyczace producentów napojów (piwo i napoje bezalkoholowe), a konkretnie do jakich pojemników nalewają piwo (czy puszka, czy butelka) i dlaczego do takich. Interesują mnie też Wasze opinie o hutach szkła i producentach puszek czy plastikowych butelek jeśli takie macie....
    2015-01-23, 13:25
  • talrasha
    Rok
    talrasha
    Dokładnie za 2 dni minie roka jak jestem pełnopraswnym uczestnikiem browaru.pl. Jak na razie nie znalazłem lepszego forum (czyt. na wyższym poziomie) niż to. Jest to forum które tylko z pozoru jest przeznaczone dla koneserów piwa. Myślę, że jest forum dla każdego.
    Nie spotka się tu...
    2002-11-16, 12:31
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...