Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • whisky-blog
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.07
    • 35

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Wiemy. Smaków jest tylko pięć (słodki, gorzki, kwaśny, słoty i jakiś taki grzybowo-serowo-keczupowy, nie pamiętam nazwy ). Wszystkie pozostałe Twoje opisy to co najwyżej opis zapachu.
    hm... nie namawiam do brania wszystkiego do buzi jak leci ale na pewno jak i w degustacji piwa wyczujesz więcej smaków ))

Oczywiście, że jak poczujesz smak gorzkiej czekolady to możesz uprościć do smaku gorzki, ale czy o to chodzi ?
    whisky-blog

Comment

• Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

Chłopaku - idź na jakieś szkolenie sensoryczne. Opisując smak piwa często podaję też składniki aromatu, ale robię to świadomie. Spróbuj się czegoś napić z zatkanym nosem.

Comment

• whisky-blog
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.07
        • 35

Nie wiem, czy jesteś dziewczyną czy aż tak się staro czujesz, że piszesz do mnie chłopaku, ale chyba się za bardzo rolą przejmujesz, a za mało już odczuwasz przyjemności z degustacji. Jeżeli faktycznie tak jest to pisz więcej o technologicznych zagadnieniach, ponoć szewc w dziurawych butach chodzi...
        whisky-blog

Comment

• whisky-blog
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.07
          • 35

p.s. to o czym napisałeś uczyli kilka lat temu mojego dzieciaka przy okazji poznawania zmysłów w podstawówce - ale na jakieś fajne szkolenie w tym temacie bym poszedł.
          whisky-blog

Comment

Related Topics

Collapse

• Pendragon
            Lista koncertów w pierwszym półroczu 2010
            Pendragon
            Pomyślałem sobie, że założę taki zbiorczy temat z wykazem koncertów jakie szykują się nam w najbliższym czasie. Nie będę silić się na oryginalność i po prostu skopiuje tu taką listę ze strony przeze mnie robionej, ( spam: ) na którą przy okazji zapraszam.

ARCHIVE
            :. 19.01.2010 - Poznań,...
            2009-12-18, 15:09
          • slawekkazek
            Poszukuję - "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984"
            slawekkazek
            Zwracam się do nieocenionych forumowiczów i gorącą prośbą. W związku z przygotowywaniem kolejnej książki (temat niech będzie na razie niespodzianką) poszukuję książki "150-lat browaru w Łańcucie 1834 - 1984". Osobiście jej nie posiadam i choć mam ją namierzoną w jednej...
            2020-04-18, 16:19
          • kaczka116
            Pinta, a'la Grodziskie 2010-2020
            kaczka116
            Piwo gotowe do oceny
            2020-09-12, 22:00
          • ART
            Plebiscyt Browar.biz na Piwo Roku 2010!
            ART
            Ruszamy wreszcie z Browar.bizowym Plebiscytem na Piwo roku 2010!

Pewne kwestie związane z naszym Plebiscytem pozwoliłem sobie rozwinąć w dodatkowych punktach.

Plebiscyt obejmuje wszystkie uwarzone w Polsce piwa dostępne [1] na rynku w roku 2010 (z wyjątkiem piw warzonych...
            2011-02-01, 18:58
          • darekd
            Hoppebräu, Helles
            darekd
            Nowoczesny browar z Waakirchen z Górnej Bawarii. Jego historia sięga 2010, kiedy Markus Hoppe wraz żoną uwarzyli swoje pierwsze piwo w garażu.
            Dwa lata później Markus wyjechał na dwa lata na Mauritius, gdzie był piwowarem w browarze Flying Dodo. Po powrocie kontynuował działalność,...
            2025-07-11, 22:45
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...