Też wypada się powitać. Jestem tu juz ponad tydzień i trzeba się przedstawić. Jestem z Warmii , teraz mieszkam w Płocku , Od niedawna zacząłem pić inne piwa niż koncernówki i chcę zgłębic temat.
Dziękuję za zaproszenie.
Cieszę się i ja i chociaż od 4 lat mieszkam za Rzeką, to mam jeszcze gdzie przytulić steraną bursztynowym napojem głowę w moim rodzinnym mieście
Zagłębiowscy Birifile zapraszają po raz 13, jak co roku do Browaru Na Jurze na giełdę. Stoliki można rezerwować pisząc na adres: abrel@o2.pl. Co prawda na razie nic o tym nie piszą, ale podejrzewam, że w wieczór poprzedzający giełdę w Karczmie U Stacha odbędzie się wieczór pełen niespodzianek.
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
W sobotę tj. 18-09-2021 odbędzie się IX Zagłębiowska Giełda Birofiliów. Bramy otwierają się dla Wszystkich Uczestników punktualnie o godzinie 8:00 rano.
Serdecznie zapraszamy Kolekcjonerów do Browaru na Jurze w Zawierciu przy ulicy Paderewskiego 114. Do zobaczenia już w sobotę
VIII Zagłębiowska Giełda Birofiliów odbędzie się 19 -09 2020r. tradycyjnie w Browarze na JURZE Zawiercie ul. Paderewskiego 114 w godzinach od 8,00 do 15,00
Comment