Witam serdecznie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • opeciarz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.03
    • 8

Witam serdecznie

Witam wszystkich forumowiczów. Fanem piwa jestem od dawna lecz znudzony wręcz obrzydzony koncernowymi sikaczami zacząłem poszukiwać ciekawszych i smaczniejszych alternatyw. Moją pierwszą lokalną miłością było Zawiercie Bursztynowe odkryte na wycieczce w Podzamczu w knajpce niedaleko ruin zamku. Zacząłem się interesować dokładniej regionalnymi browarkami i tym sposobem trafiłem na tą strone, a właściwie forum-skarbnicę wiedzy. Forum czytam od dłuższego czasu i w końcu postanowiłem się zalogować. Jest mi niezmiernie miło przyłączyć się do tak licznej rzeszy osób które łączy ta sama pasja. Mieszkam w Skawinie, do sklepu "U Marii" na krakowskim Ruczaju mam całkiem niedaleko, wycieczka rowerowa wałami Wisły z plecakiem pustych butelek w jedną stronę i pełnych w drugą jest moją ulubioną trasą Oby było nas, fanów i konsumentów dobrego lokalnego piwa, jak najwięcej - na pohybel wielkim koncernom!!
    P.S.1. Aktualnie raczę się przenicznym Viva Hel, w kolejce czeka "Ale Ale" Sulimaru z Piotrkowa (z dobrych piw jedyne które można kupić w Skawinie)
    P.S.2. Ogólnie gustuję w piwach z wyraźną przewagą gorczyczki, takie mi najbardziej podchodzą jednocześnie bardzo lubie próbować wszystkiego czego jeszcze nie smakowałem i tu najczęściej sugeruję się opiniami szanownych forumowiczów. Pozdrawiam wszystkich!!!
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Witaj na forum-pozdrowienia z Wrocławia i Twoje

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13181

Pozdrawiamy

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
        Szczecin, Wały Chrobrego, Beast Steaks
        Ahumba
        Chodząc Wałami Chrobrego do najbliższego browaru restauracyjnego jest niedaleko, ale można łyknąć piwa w restauracji Beast Steaks lub jego ogródku z widokiem na Odrę. Czego można się napić z kija? Np. Guinness Draught za 28zł, Carlsberg za 19zł, Okocim Klasyczna Pszenica 20 zł czy też...
        2025-08-10, 07:51
      • ART
        Praha 8 - Kobylisy, Přemyšlenská 1684/1, Poctivej Výčep
        ART
        Lokal prowadzony przez Radka Fuksa z dobrym wyborem rotujących pip, mieści się w dzielnicy Kobylisy, na północy Pragi. Niedaleko Pivovar Ladvi Cobolis czy wyszynk Bad Flash.
        Mieliśmy niedaleko z odjechanej miejscówki noclegowej przy Drahanskim Potoku.

Jest tu w miarę obszerna...
        2025-07-31, 21:06
      • heckler
        Czechy, Týn nad Vltavou, Pivovarská 510, Vltavotýnský pivovar
        heckler
        Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
        Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
        Pierwsza pisemna...
        2025-08-26, 10:50
      • ART
        Targówek, ul. św. Wincentego 99/2B, To Co Lubię
        ART
        Lokal znajduje się na warszawskim Targówku, niedaleko stacji metra Kondratowicza i zielonych terenów Parku Bródnowskiego.

Godziny otwarcia:
        Poniedziałek – Czwartek: 12:00 – 22:00
        Piątek: 12:00 – 23:00
        Sobota: 12:00 – 23:00
        Niedziela: 12:00 – 22:00

Strona...
        2025-08-24, 00:08
      • dadek
        Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
        dadek
        Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
        2025-08-20, 04:14
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...