Witam serdecznie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • opeciarz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.03
    • 8

Witam serdecznie

Witam wszystkich forumowiczów. Fanem piwa jestem od dawna lecz znudzony wręcz obrzydzony koncernowymi sikaczami zacząłem poszukiwać ciekawszych i smaczniejszych alternatyw. Moją pierwszą lokalną miłością było Zawiercie Bursztynowe odkryte na wycieczce w Podzamczu w knajpce niedaleko ruin zamku. Zacząłem się interesować dokładniej regionalnymi browarkami i tym sposobem trafiłem na tą strone, a właściwie forum-skarbnicę wiedzy. Forum czytam od dłuższego czasu i w końcu postanowiłem się zalogować. Jest mi niezmiernie miło przyłączyć się do tak licznej rzeszy osób które łączy ta sama pasja. Mieszkam w Skawinie, do sklepu "U Marii" na krakowskim Ruczaju mam całkiem niedaleko, wycieczka rowerowa wałami Wisły z plecakiem pustych butelek w jedną stronę i pełnych w drugą jest moją ulubioną trasą Oby było nas, fanów i konsumentów dobrego lokalnego piwa, jak najwięcej - na pohybel wielkim koncernom!!
    P.S.1. Aktualnie raczę się przenicznym Viva Hel, w kolejce czeka "Ale Ale" Sulimaru z Piotrkowa (z dobrych piw jedyne które można kupić w Skawinie)
    P.S.2. Ogólnie gustuję w piwach z wyraźną przewagą gorczyczki, takie mi najbardziej podchodzą jednocześnie bardzo lubie próbować wszystkiego czego jeszcze nie smakowałem i tu najczęściej sugeruję się opiniami szanownych forumowiczów. Pozdrawiam wszystkich!!!
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Witaj na forum-pozdrowienia z Wrocławia i Twoje

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13307

Pozdrawiamy

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
        Szczecin, Wały Chrobrego, Beast Steaks
        Ahumba
        Chodząc Wałami Chrobrego do najbliższego browaru restauracyjnego jest niedaleko, ale można łyknąć piwa w restauracji Beast Steaks lub jego ogródku z widokiem na Odrę. Czego można się napić z kija? Np. Guinness Draught za 28zł, Carlsberg za 19zł, Okocim Klasyczna Pszenica 20 zł czy też...
        2025-08-10, 06:51
      • ART
        Praha 8 - Kobylisy, Přemyšlenská 1684/1, Poctivej Výčep
        ART
        Lokal prowadzony przez Radka Fuksa z dobrym wyborem rotujących pip, mieści się w dzielnicy Kobylisy, na północy Pragi. Niedaleko Pivovar Ladvi Cobolis czy wyszynk Bad Flash.
        Mieliśmy niedaleko z odjechanej miejscówki noclegowej przy Drahanskim Potoku.

Jest tu w miarę obszerna...
        2025-07-31, 20:06
      • ART
        Ostrava - Poruba, Pavlouskova 24, Kurnik Šopa Hospoda 2
        ART
        Otwarty w 2017 r. na zachodnich krańcach Ostravy drugi Kurnik przyciągnął nas ze względu swoją ofertę piw lanych no i mielimy niedaleko miejscówkę noclegową na Porubie podczas Lopni Beczku. Knajpka na blokowisku w pawilonie obok dwu innych knajp. Ta była prawie pełna w sobotni wieczór....
        2025-10-26, 23:21
      • Serokomlak
        Szwecja, Olandia, Rälla, Idrottsvägen 2, Fireside Brewery
        Serokomlak
        Olandia (137 km długości i od 5 do 16 km szerokości) to druga co do wielkości wyspa (o powierzchni 1342 km²) Szwecji, którą zamieszkuje nieco ponad 26 tys. osób. Jest to także jedna z najpopularniejszych w kraju letnich destynacji. Mimo to działają tu jedynie dwa browary. Oba niewielkie....
        2025-09-29, 21:43
      • dadek
        Niemcy, Leezen, Schloßstraße 1 a, Handwerksbrauerei Hennings
        dadek
        18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...
        2025-09-28, 01:39
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...