Zbieram etykiety od 37 lat i zawsze przebywalem w kontakcie z kolegami z Polski. Oprocz tego - osobiste spotkania, podczas trzech zorganizowanych we Lwowie gield, w Kijowie i w Muzeum browarstwa we Lwowie, w stworzeniu ktorego bralem udzial i gdzie oprowadzalem gosci, w tym z Polski. Teraz jestem gotow konsultowac kazdego na temat zapowiedzianej 26. gieldy ukrainskiej ktora odbedzie sie we Lwowie 3-4 grudnia 2011 a takze Muzeum, bo zostaje w kontakcie z nim chociaz juz odszedlem stad.
Najmocniej przepraszam za niedoskonala polszczyzne i z technicznych przyczyn brak diakryrtyki.
Najmocniej przepraszam za niedoskonala polszczyzne i z technicznych przyczyn brak diakryrtyki.
piwem najczesciej robia akcje i podaja nowe gatunki, nawet na krotki czas. Ilosc tych nowosci przewyzsza moja sposobnosc wypicia, bo z watraba takze trzeba sie liczyc
I ciekawe regionalne lub micro wytworcy zostaja za burta sposobnosci. Wiec jakie ze mnie oko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Comment