Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leon85
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.07
    • 37

Witam

Witam wszystkich. Jestem ze Świdwina w zachodnipomorskim. Niedaleko browaru w Połczynie. Chociaż znając ich wyroby niestety wstyd się przyznawać.
    Moje hobby to winiarstwo, jeżeli chodzi o piwowarstwo domowe to dopiero zaczynam. Swoje pierwsze piwo mam zamiar zrobić z brewkita Coopersa Pilsener.
    Pozdrawiam Wszystkich.
  • ushi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.03
    • 148

Jeśli uznasz,że to nie to, to zacieraj ze słodów.Ja zacząłem od słodów od razu, nie wiem jak smakuje piwo z ekstraktów, ale wszyscy zgodnie twierdzą, że zacieranie jest ok. a ekstraktnamawiam na zacieranie- to nie takie trudne i sprzęt też do zorganizowania, tylko filtrator z wiadra i wężyka i termometr dochodzi o ile się nie mylę.

Comment

• leon85
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.07
      • 37

na razie w zacieranie nie mogę się bawić, bo czasu i miejsca mało, trochę baniaków z winem się robi i pilnować trzeba aby idealne było ale na brewkitach na pewno nie skończe
      Sądzę, że takie piwo z gotowca będzie lepsze niż te sklepowe z Kompanii P., mam nadzieję że sie nie myle?

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Łażany, Strzegomski Lager
        darekd
        Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

...
        2025-03-27, 23:59
      • darekd
        Browar Stu Mostów, BGM Lucid Quest
        darekd
        Jedno z piw uwarzonych na tegoroczną edycję Beer Geek Magnes. Kooperacja z browarem Monsters

"West Coast" pilsner z dekstrozą i ryżem.
        11% ekstr.
        5% alk.

Aromat - chmielowy ("multiwitaminowy mix", potem owocowy kwasek), jest jakaś niewyraźna...
        2025-03-20, 21:09
      • darekd
        Jadrníček, Náměšťák 12%
        darekd
        Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.

Więcej o browarze:
        https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-gdzie/knajp...
        2024-11-02, 01:06
      • e-prezes
        Browar Bałtów, Porter Bałtowski
        e-prezes
        Wszystkie piwa, łącznie z brzeczkowym napojem mają oprawę (i ety) związaną z dinoparkiem. To jest produkt poza główną linią i raczej tylko dlatego, że po sezonie, gdy nie ma takiego przerobu piw do jedzenia był czas (i wolne tanki), by urzeczywistnić marzenie piwowara na coś ekstra. Niestety...
        2023-09-11, 17:15
      • Anahan89
        Pszeniczne a zacieranie na lenia
        Anahan89
        Hej, mam pytanie odnosnie zacierania pszenicznego na tzw. Lenia. Czy piwo wyjdzie?. Slyszalem ze wazna jest ta przerwa ferulikowa ktora wyciaga te charakterystyczne aromaty, a wygodniej byloby mi poprostu sypnac slod i odczekać te kilkadziesiat minut. Prosze o wasze porady, opinie jak widzicie sens...
        2018-01-23, 10:20
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...