Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leo2060
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.07
    • 1

Witam

Jestem leo2060. Mieszkam w Jaworznie, sprzedaję piwo już kilkanaście lat ponieważ prowadzę działalność gospodarczą. Chcę dowiedzieć się jak warzy się piwo i pokusić się o mini produkcję domową. Czekam na fachowe porady.
    leo2060
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Witaj na forum A na porady nie czekaj, tylko najpierw buszuj po forum, aby zdobyć podstawową wiedzę, a gdy będziesz miał wątpliwości- zadawaj pytania w konkretnych działach. Najlepiej na początek odwiedź kołyskę piwowarską:

Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.

W wolnej chwili, byłoby miło, gdybyś wypełnił również swój profil (brodacz w prawym górnym rogu).
    I powodzenia

Comment

Related Topics

Collapse

• polskichmiel
      Potrzebuje porady
      polskichmiel
      No więc sprawa wygląda bardzo prosto, właśnie skończyłem gotować piwo i nagle mnie olśniło, że zapomniałem zamówić drożdzy XD Przechodząc do sedna, czy mogę przelać piwo do fermenatora i dodać drożdze jutro, pojutrze? Czy mam odrazu wszystko wylać i lepiej planować przyszłe zakupy?...
      2021-03-30, 00:51
    • etman
      Piwowar nr 51
      etman
      Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
      2024-12-10, 19:48
    • Jabro
      Browar w Jaworznie
      Jabro
      Cześć!

W Jaworznie, między Katowicami a Krakowem, powstaje browar rzemieślniczy!
      Jesteśmy już na etapie domykania prac budowlanych, do końca roku mają być ukończone i będzie mógł powoli pojawiać się sprzęt. A zaplanowaliśmy kawałek fajnego sprzętu, tak...
      2017-11-27, 11:59
    • etman
      Piwowar nr 50
      etman
      Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa

Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.

Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...
      2024-09-18, 14:25
    • TommyCollins
      Beczka dębowa - spora szpara na dnie beczki
      TommyCollins
      Witam!
      Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...
      2024-05-15, 16:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...