Witam serdecznie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marcow34
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.10
    • 16

Witam serdecznie

Cześć.Nazywam się Marek i mieszkam na Ślasku w Radzionkowie.Od jakiegoś czasu moje piwne zainteresowania kieruję w stronę regionalnych browarów (nie mylić np z Leżajskiem,który według GŻ jest browarem regionalnym,dla mnie to nic innego jak koncerniak) takich jak Gościszewo,Ciechan itd.Lubie się tez napić słowackiego Smadnego Mnicha,Martinera.Mam tez słabość do elbląskiego Specjala...

Pozdrawiam
    Marcow
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10880

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcow34
    (...).Lubie się tez napić słowackiego Smadnego Mnicha,Martinera.Mam tez słabość do elbląskiego Specjala...

Pozdrawiam
    Marcow
    Cześć!

Pij co chcesz ale wspomniane przez ciebie piwa nie pochodzą z małych browarów a z wielkich fabryk.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• barthez
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.07
      • 367

Witam, powodzenia w szukaniu regionalnych specjałów.
      Twoje zdrowie.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Ettl, Ettl Helles
        darekd
        Browar z Teisnach w Dolnej Bawarii z okolic Lasu Bawarskiego (po czeskiej stronie góry te noszą nazwę Szumawa)

11% ekstr.
        4,8% alk.

https://brauerei-ettl.de/#biere

Aromat - słodowy (trochę zboża, ciut owoców, trochę .masełka), chmiel marginalnie...
        2025-07-10, 01:16
      • darekd
        Łażany, Strzegomski Lager
        darekd
        Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

...
        2025-03-27, 23:59
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 19:42
      • Ahumba
        2024.09.27-28 - Cieszyn, Cieszyńska Jesień Piwna 2024
        Ahumba
        Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
        Start
        2024-09-27
        Koniec
        2024-09-28
        Adres
        Cieszyn, Rynek
        2024-09-21, 12:48
      • kronos1194
        Butelki (około 200szt.)
        kronos1194
        Dzień dobry wszystkim.
        Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
        2024-04-01, 18:49
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...