pewnie wielu już to słyszało podrzucił mi to niedawno kumpel (zastanawiam się czemu producent piwa nazywa sie Jasiek Kiep, ale chyba dla rymu) mniejsza o to jak ktoś ma ochotę moze posłuchać
witam browarsong
Collapse
X
-
Troszkę to prymitywne, jakby zmienić refren to możnaby po pijaku nawet śpiewać
-
teraz z tej samej beczki /
Wydaje mi sie ze poprzedni link który dałem to przeróbka tego kawałkaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllpewnie wielu już to słyszało podrzucił mi to niedawno kumpel (zastanawiam się czemu producent piwa nazywa sie Jasiek Kiep, ale chyba dla rymu) mniejsza o to jak ktoś ma ochotę moze posłuchać
http://zsno.ids.czest.pl/~gral/ee/So...Browarsong.mp3
Comment
-
Jakby ktoś chciał to grać to podaję akordy: ADE
najlepiej na chwytach barrowych.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Nadszedł czas, żeby pochwalić się owocem prawie rocznej pracy nad naszym (moim i kolegi) "automatycznym" kotłem zacierno-warzelnym. Na tę chwilę zrobiliśmy 3 sztuki (dwie 25 i jedną 35l). Teoretycznie można by powiedzieć - kolejny klon braumeistera. I w sumie jeśli chodzi o zasadę...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Cóż kolejny lokal z serii - jesteśmy tacy sami zunifikowani ale tacy modni, że hohoho a może i chochocho. Typowy dla dzisiejszych czasów miszmasz ani to bistro ani kawiarnia ani piwiarnia. Ot miejsce w którym ciastko miesza się z lunchem, a można to popić piwem. Kilka ikeowych w stylu stoliczków,...
-
Channel: Warszawa
-
-
Dzień dobry,
W sumie to tak jak w temacie. Ktoś, coś? Trochę strach płacić kilkaset złotych przez sklep, o którym się nigdy nie słyszało - stąd moje pytanie.
Krzysiek-
Channel: Piwo - Gdzie
-
-
hymn ten śpiewano w latach 60-tych w technikum browarniczym w Tychach.
Każdy pije piwo, ten szlachetny trunek,
zrobić go to sztuka i wielki frasunek.
refren
nic dziwnego ze pijemy piwo w złotej ninie,
każdy pije tyskie piwo, bo jest to chleb w płynie....-
Channel: Twórczość
-
-
Zauważyłam że ta piosenka się jeszcze nie pojawiła na tym forum. Postanowiłam ją zamieścić
. Jest to irlandzka pijacka piosenka o Charlim, który wynalazł piwo. Pojawiła się w grze the Bard's Tale i dlatego jest dostępna wersja Polska.
Wersja polska : http://www.youtube.com/watch?...-
Channel: Twórczość
2010-02-05, 01:02 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment