Továrna, APA 11°

Collapse
X
Collapse
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4808

Továrna, APA 11°

Barwa dość anemiczna, jasno złota, piwo klarowne.
    Piana na 3 cm, nierównomierna, pośrodku gęsta i kremowa, przy ściankach większe bąble. Szybko pozostał tylko cienki kożuszek, na ściankach niewiele plam.
    Pachnie pięknie, świeżo gotowanym słodem na warzelni.
    Podobnie jest w smaku, tu też słód, do tego wyraźna, dość ostra grefrutowo-piołunowa goryczka. Nawet jest treściwość, jednak poza słodowością i chmielem zbyt dużego bukietu smakowego nie niesie i jest trochę przegazowane. Łyknąłem szybko bo upał i pić się chciało ale bez jakichś specjalnych zachwytów.
    Podane w szklance firmowej, niestety bez podkładek.
    Pite 15.06.2018 w ogródku na terenie browaru. Cena dość wysoka 40 kč/0,4 l.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Továrna [Potmehúd], SMaSH the Superdelic
    darekd
    Potmehúd to kontraktowy browar z Pragi, który tworzą dwaj Słowacy od 2018 r.

Piwo uwarzone w browarze Továrna (Slaný), który już wcześniej gościł kontraktowców.

Piwo uwarzone z jednego rodzaju słodu (pilzneński) oraz jednego rodzaju chmielu - Superdelic (Nowa...
    2024-05-21, 00:28
  • heckler
    Slaný, Wilsonova 689, Pivovar Továrna
    heckler
    Browar Továrna powstał w 2016 roku. Jest to już trzeci działający browar w tym małym miasteczku.
    W bardzo ładnie i na pewno za nie małą kasę odnowionym budynku mieści się browar z piwiarnią, oraz restauracja.
    Zaraz przy wejściu do piwiarni stoi lodówka. W niej w szklanych...
    2017-11-02, 19:13
  • dadek
    Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
    dadek
    Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
    2024-04-24, 01:15
  • pietrus96
    Osad w butelkach
    pietrus96
    Cześć,
    dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
    2024-01-13, 21:24
  • dadek
    Továrna, Kruták 12°
    dadek
    Světlý ležák.
    Kolor jasno złoty, lekko mętne.
    Piana wysoka na 3 cm, generalnie gęsta ale z grubymi, nierównymi bąblami przy szkle i na powierzchni. W trakcie picia pozostał cienki kożuszek na powierzchni z grubszą obręczą, plam osadzało się niewiele.
    Zapach słaby,...
    2018-07-13, 00:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...