Bruveris, Brangais

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Bruveris, Brangais

Butelka 0,5 litra, alkohol 9.5%, eks. ?, import prywatny, cena 0,39 lita, piwo z Rygi
    Kolor - ciemnomiodowy, herbaciany, klarowny
    Piana - drobna, lekkobeżowa, niewielka , nietrwała, znikła szybko
    Zapach – słodowo-słodko-owocowy, wyraźny mocny ale bez "aromatu"gorzały
    Gaz - w normie
    Smak – słodowo-słodko-owocowy, alkohol wyczuwalny, ale bez tak zwanego odrzutu, goryczka niewielka
    Ciężkie, mocne i rozgrzewające piwo. Można spróbować.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Szwecja, Olandia, Rälla, Idrottsvägen 2, Fireside Brewery
      Serokomlak
      Olandia (137 km długości i od 5 do 16 km szerokości) to druga co do wielkości wyspa (o powierzchni 1342 km²) Szwecji, którą zamieszkuje nieco ponad 26 tys. osób. Jest to także jedna z najpopularniejszych w kraju letnich destynacji. Mimo to działają tu jedynie dwa browary. Oba niewielkie....
      2025-09-29, 21:43
    • Prusak
      Patrol piwny - Łotwa
      Prusak
      Jako że nie ma wątku pod tym tytułem pozwalam sobie założyć go z racji kilkakrotnej bytności, także ostatnio na Łotwie.

Liczba browarów w tym kraju ciągle rośnie, choć oczywiście nie są to ilości porównywalne z większymi państwami, natomiast biorąc pod uwagę proporcje...
      2019-08-26, 12:08
    • pebejot
      Włochy, Quero, Via Feltre 23, Birrificio di Quero
      pebejot
      Quero to niewielka miejscowość na północy Włoch w prowincji Belluno, położona u podnóża pasma górskiego Monte Schiara.
      Przebiega tędy linia kolejowa z Treviso do Belluno, jednak najbliższa stacja Quero-Vas oddalona jest o ponad 2 km od miejscowości.
      Pociągi regionalne kursują...
      2025-09-30, 10:01
    • pebejot
      Francja, Grenoble, Rue Bressieux 6, Brasserie Neptune
      pebejot
      Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
      Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
      Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
      Najwięcej miejsc do...
      2025-09-20, 08:56
    • pebejot
      Francja, Nicea, Rue Defly 15, Brasserie BLEUE
      pebejot
      Malutki browar rzemieślniczy w uroczej Nicei, założony w 2015 roku.
      Sprzęt znajduje się w firmowym pubie, mieszczącym się w kamienicy przy wolnej od turystycznego zgiełku ulicy, niecały kilometr od Lazurowego Wybrzeża.
      Wewnątrz klimatyzowana sala z kilkoma stolikami, prowizorycznym...
      2025-09-16, 10:03
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...