Knajpa z lanym Kiperem w Świętochłowicach nie została jeszcze opisana. Co więcej, nie znam jej nazwy ani dokładnego adresu, ale bardzo łatwo tam trafić. Knajpa mieści się na ulicy Katowickiej (główna ulica w Świętochłowicach) jadąc od strony Chorzowa po lewej stronie, nieco przed przystankiem autobusowo tramwajowym o nazwie "Świętochłowice mijanka", a znanym dzięki sporemu wolnostojącemu zegarowi z reklamą TOMAX. Na knajpie wisi kaseton Kipera.
Proponuję spotkanie ok 18.00 - chyba, że ktoś ma ochotę wcześniej. Ja, ze względu na pracę Aldony, wcześniej nie bardzo mogę.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości jak trafić to na PW podam chętnie nr telefonu, i będę naproadzał.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Domowy browar w gospodarstwie z agroturystyką na przedmieściach Villach w pięknej górskiej scenerii wioski Maria Gail.
Odległość 3,5 km od centrum Villach można pokonać nieregularnie kursującym autobusem, ale najlepiej zrobić sobie spacer wzdłuż Drawy.
Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
Niektórzy mogą franczyzę znać z Pragi, gdyż jest tam podobny lokal.
Główną atrakcją lokalu jest to, że wszystkie stoły połączone są ze sobą torami kolejowymi i wszystkie zamówienia dostarczane są na miniaturowych pociągach, które zatrzymują się przy stoliku do którego...
Idąc od rynku w górę wąską ul. Śkolni i skręcając w prawo w Panską mamy takiego fajnego rodzynka z dobrym piwem.
łukowe sklepienia, drewniane ławy. Ogólnie taki trochę taki rozpiździaj tu panuje. Knajpa prowadzona (tak sobie tłumaczę) przez rekonstruktorów średniowiecznych pochlajimprez...
knajpa jest godnym następcą 'zakładu mięsnego'
mamy tu 17 (chyba) kranów i smaczną pizzę na miejscu
klimat pozostał z grubsza ten sam, tyle że inicjatywa ma historię...
otóż ekipa 'white crow' w całości i z szyldem zaimportowała się z mińska
skąd musiała się...
Comment