Bäder, Bäder Meggy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Bäder, Bäder Meggy

Meggy sör czyli piwo wiśniowe. Alkoholu 4 %, ekstrakt 9 %. Testowane prosto z tanku. Kolejne piwo smakowe/owocowe z tego mikrusa. Barwa czerwonawa, lekko przejrzysta. Piana wysoka, długo się utrzymywała. W aromacie i smaku tym razem dominowała wiśnia, ale tak jak w przypadku piwa cytrynowego nie drażniła sztucznością. Dobrze w sumie smakowało, mimo że nie jestem miłośnikiem takich wynalazków. Do spróbowania, nic poza tym.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• AdamKowalski34
    Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
    AdamKowalski34
    Cześć,
    Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
    Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
    Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
    2025-06-09, 06:10
  • ART
    ? [Dziki Wschód], Smoke & Shadows
    ART
    Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód
    Peated Foreign Extra Stout

7,5 ABV / 19 P

Napisano że to Piwo ciemne... smakowe. Oraz że to pierwszy #multicollab z 10 multitapami. Ale miejsce warzenia tajne.

----------------------------------------

...
    2025-06-08, 11:34
  • e-prezes
    Baladin, Rock'n'Roll
    e-prezes
    Plato 16,8, 7,5% alk., 5,5€ za 0,3 litra. Nabyte w Baladin Bologna.

Wypite po L'IPPA sprawiało wrażenie bardziej złożonego, bardziej nachmielonego i mocniej wytrawnego. Być może ten dodatek pieprzu to potęgował, gdyż w aromacie dominowała nuta słodkich owoców, lekko karmelu....
    2023-03-05, 10:19
  • darekd
    ? [Fuerst Wiacek], All the Single Hops: Sabro
    darekd
    Kontraktowiec z Berlina, który działa od 2016 r. Na opakowaniu mają "brewed in Berlin", co sugeruje, że mają własny browar, ale warzą w stolicy Niemiec, choć i to nie jest pewne.

Alk. 6,8%, chmiel Sabro (USA)
    IPA, ale taka "Hazy"

Aromat – chmielowy....
    2023-02-25, 23:50
  • e-prezes
    Birra Cerqua, Four Hops
    e-prezes
    4 klasyczne amerykańskie chmiele, które stały się ikonami amerykańskiego piwowarstwa, gdy my (no dobra ja) jeszcze zachwycaliśmy się koźlakiem i porterem - citra, cascade, simcoe i amarillo, są tu dlatego, gdyż jest to hołd dla amerykańskiej odmiany IPA. I taka ona jest. Klasyczna!
    ...
    2023-02-23, 12:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...